Hyppää sisältöön

Orionin lääkekehitys hyödyntää tekoälyä

Orionin lääkekehitystyössä hyodynnetään tekoalyä jo monin tavoin. Tekoäly tehostaa ja nopeuttaa työtä, karsii turhia toimintoja eikä tee iinhimillisiä virheitä. Tekoäly ei korvaa ihmisen työtä vaan tukee sitä.

Tekoälyä on hyödynnetty Orionilla noin viisi vuotta. Yksinkertaisimmillaan tekoälyä hyödynnetään tutkimustyön kirjallisuushauissa. Kuvantamisessa ja lääkeaineseulonnassa tekoäly on korvaamaton: satojen tuhansien digitaalisten kuvien seulonta olisi manuaalisesti tehtynä mahdoton urakka. 

Sanna Jäppisen kirjoittamassa artikkelissa on haastateltu Orionin Mikko Karjalaista ja Julius Sipilää. He korostavat, että tekoäly on ennen kaikkea suuri apu ja hyöty tutkimustyössä. Ihmistä se ei korvaa. Ihminen kertoo tekoälylle, mitä pitää tehdä ja tulkitsee tuloksia. 

Tekoälyn hyödyntäminen on nyt kovassa nosteessa. Orionilla tekoälyä hyödynnetään yksittäisissä osissa, mutta tulevaisuudessa tekoäly pyritään tuomaan koko kehitystyön sykliin. Tekoälyn hyödyntämisessä keskeistä on monipuolinen yhteistyö muiden yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa. 

Lue koko juttu Orionin kotisivulla.