Hyppää sisältöön

Onko yrityksillä varaa olla palkkaamatta kesätyöntekijöitä tai tutustu työelämään ja tienaa -nuoria?

Kesä lähestyy. Moni nuori on jo varmistanut kesätyöpaikkansa, mutta varmasti on vielä paljon halukkaita tekijöitä, joiden mielessä saattaa pyöriä, mistä hakea kesätyöpaikkaa? Miten olisivat Kemianteollisuuden jäsenyritykset?

Olemme globaali vientiala, ja yrityksemme tarvitsevat uusia osaajia ja tulevaisuuden tekijöitä. Kemianteollisuuden yritykset toimivat muun muassa näillä aloilla: öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuus, kemian perusteollisuus, lääketeollisuus, muovi- ja kumiteollisuus, kosmetiikka ja pesuaineet, maaliteollisuus, kenkä- ja nahkateollisuus, jalometalliala, lasikeraaminen teollisuus sekä veneenrakennusteollisuus.

Jäsenyritykset ovat ilmoittaneet Kemianteollisuuden kesätyölaskuriin tähän mennessä 2 377 kesätyöpaikkaa. Yritykset, jotka ovat meille ilmoittaneet kesätöistään, löytyvät laskurista. 

Nyt huhtikuun alussa alkavat ovat viimeiset hetket lähestyä yrityksiä kesätyöasioilla. Aina voi löytyä kesätyöpaikka, kunhan rohkeasti kysyy.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu

Koululaisten Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu avaa nuorten silmät työelämään. Alamme työpaikoissa saa mahdollisuuden nähdä, millaista työ on teollisuudessa, maailmaan muuttavissa töissä.

Kannustamme jäsenyrityksiämme ottamaan näitä koululaisia kahden viikon tai 10:n työpäivän kesäharjoitteluun yhdeksi tai useammaksi jaksoksi. Myös me palkkaamme Kemianteollisuus ry:n toimistolle nuoria tänä kesänä.

Olemme solmineet lähes kaikkien työehtosopimuskumppaneidemme kanssa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelusta ja siitä maksettavasta korvauksesta sopimukset aina vuoden 2025 loppuun asti. Tänä kesänä kertakaikkinen korvaus kahden viikon tai 10:n työpäivän osalta on 365 euroa. Aloille, jotka lueteltiin aiemmin tässä jutussa, voidaan ottaa nuoria kesäharjoitteluun sovitulla korvauksella.

Tutustu työelämään ja tienaa -sopimukset.

Mitkä olisivat parempia keinoja lisätä alan vetovoimaa ja houkuttelevuutta nuorten silmissä kuin nuorten positiiviset kesätyökokemukset työelämästä ja kemianteollisuudesta?

Hienoja esimerkkejä Tutustu työelämään ja tienaa -nuorten kesäharjoittelijoiden palkkaamisesta löytyy monista jäsenyrityksistämme. Yksi niistä on 100-vuotias suomalainen perheyritys Kiilto Oy Tampereelta. Kiilto palkkaa tänä kesänä 16 Tutustu työelämään ja tienaa -nuorta!

Kiillolla nuoret saavat ensikosketuksen työelämään