Hyppää sisältöön

NordStarT- kilpailussa lapset ja nuoret torjuvat ilmastokriisiä ideoillaan – ilmoita yhteisösi mukaan

NordStarT- kilpailussa lapset ja nuoret pääsevät näyttämään projektitöillään, miten ilmastokriisiä voi torjua. Osallistua voi koulu, luokka, kerho tai mikä tahansa joukko lapsia, nuoria tai aikuisia. Tiimit koostavat valmiista ideoistaan esittelyvideot, ja parhaat projektit palkitaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää kilpailun yhteistyössä LUMA-keskus Suomen kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää pohjoismaisen Nord Start -ilmastonmuutoskilpailun syksyllä 2021. Kilpailu on osa Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajakauden 2021 ohjelmaa ja se järjestetään yhteistyössä LUMA-keskus Suomen StarT-ohjelman kanssa. Kilpailun tavoite on osallistaa lapsia, nuoria ja aikuisia varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin ideoimaan yhdessä konkreettisia keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:
1) Lasten, nuorten ja aikuisten tiimityönä toteuttamat projektityöt.
2) Opettajien ja kasvattajien hyvät opetuskäytänteet ilmastonmuutoksen käsittelyyn varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin.

Kilpailun hakuaika alkoi 2.8. ja päättyy 31.10. Kilpailu huipentuu 15.12.2021 järjestettävään pohjoismaiseen konferenssiin, jossa parhaita palkitsemassa on opetusministeri. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan StarTin kotisivulla.