Hyppää sisältöön

New Plastics Center NPC starttaa 5.3.2019 Lahdessa

Muovipoli ja Muoviteollisuus ry perustivat lokakuussa 2018 uuden, yritysvetoisen muovien osaamiskeskuksen New Plastics Center. Se luo edellytyksiä uudenlaisten biopohjaisten ja uusiutuvien muovien käyttöönotolle. Startti otetaan maaliskuussa Lahdessa.

Tarvetta New Plastics Centerin kaltaiselle, uusiutuviin ja biopohjaisiin muoveihin keskittyvälle osaamiskeskittymälle loi Euroopan unionin vuoden 2018 alussa  julkistama kunnianhimoinen muovistrategia. Siinä linjattiin ja ohjeistettiin muovituotteita kehitettäviksi Euroopassa uusiutuvaan ja kierrätettävään suuntaan. 

Suomessa lokakuussa 2018 julkistettu kansallinen muovitiekartta esitti, että maahan luodaan verkosto edistämään biopohjaisten materiaalien käyttöönottoa ja käynnistetään kansallinen ohjelma, jolla kohdennetaan rahoitusta uusille liiketoimintamalleille ja uusien materiaalien käyttöönotolle.Yrityslähtöinen New Plastics Center, NPC, vahvistaa muovialan biomateriaaliosaamista yhteistyötä ja t&k-toimintaa. 

Lahden Hotelli Seurahuoneella 5.3.2019 järjestettävä NPC:n avausseminaari ja tarjoaa monipuolisen kattauksen biomuoveista ja uusiutuvista materiaaleista. Seminaarin avaa Muovipolin Sauli Eerola. Muoviteollisuus ry:n Vesa Kärhä kertoo muoviteollisuuden suuntaviivoista kohti biotaloutta. Yritystarinat kuullaan Orthexilta, Nesteeltä ja Woodiolta. Business Finlandin Sisko Sipilä kertoo Bio and Circular Finland -ohjelmasta, minkä jälkeen jakaudutaan pienryhmiin. 

New Plastics Centerin avausseminaarin ohjelma on pdf:nä Muovipolin kotisivulla.  

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 22.2.2019 mennessä Muovpolin toimitusjohtajalle Sauli Eerolalle: sauli.eerola@muovipoli.fi 

 

 

Lisätietoja

Muoviteollisuus ry:n uutinen 30.10.2018: New Plastics Center vastaa muovihaasteisiin