Hyppää sisältöön

Nestori Lautanala: Kesäkatalyytin blogi #4 – Kesäkatalyytin työviikko

Kesäkatalyytin toimenkuvaan kuuluu joitain työnkuvan puolesta määriteltyjä tehtäviä, mutta tehtäviinsä voi itse vaikuttaa todella paljon. Tässä blogikirjoituksessa avaan minun tämän viikon tehtäviäni, jotta kesäkatalyytistä tulee kaikille hieman tutumpi asia.

Maanantai 10.6.

Maanantaiaamu kuluu Kemianteollisuuden SuomiAreena-tiedottamista suunnitellessa. Lisäksi kirjoitan monia sähköposteja tänä kesänä toteuttamani selvityksen haastattelujen sopimisesta. Selvityksessä tutkin sitä, miten kemianteollisuuden yritykset vastaavat digitalisaation haasteisiin. Iltapäivällä palaveeraamme viestinnän kanssa SuomiAreenan toteutuksesta ja suunnittelemme sisältöjä ja käytännön toteutusta heinäkuun 15.-19. päivä järjestettävästä ohjelmasta. Itse aion olla Porissa koko viikon.

 

Tiistai 11.6.

Kokoustamme samana iltana järjestettävästä ilmastonmuutosilta-nimellä järjestettävästä keskustelutilaisuudesta, jossa on mukana työntekijäpuolen edustajia eri järjestöistä. Tilaisuuteen olemme kutsuneet kansanedustajia ja heidän avustajiaan, mutta iltapäivällä pidettävä täysistunto näyttää verottavan osallistujamäärää. Kokouksen jälkeen hoidan tilaisuuden käytännön järjestelyjä, eli kasaan kaikki tarvittavat tavarat mukaan ja valmistelen materiaaleja iltaa varten. Tapahtuman konsepti osoittautuu todella toimivaksi, joten alamme heti suunnitella toisintoa tapahtumasta!

 

Keskiviikko 12.6.

Aamupäivä kuluu Helsingin IGEM-joukkueen tutkimukseen ja toimintaan tutustumiseen. IGEM on kilpailu, jossa edistetään synteettistä biologiaa, tavoitteena kehittää oikeasti toimivia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Kemianteollisuus tukee joukkuetta vuosittain pienellä summalla. Palaverissa oli ilo huomata, että tämän vuoden joukkueen projektityöllä voi onnistuessaan olla monia ihmisiä auttava vaikutus.

Iltapäiväni kulutan Kemianteollisuuden digitalisaatiotyöryhmän tapaamisessa, jossa käsitellään liiton konkreettisia toimia alan digitalisaation edistämiseen ja jäsenyritysten palveluiden parantamiseen. Työryhmässä on mukana monia edustajia eri yrityksistä, jotka kaikki tekevät työtä digitalisaation parissa. Neljän tunnin kokous osoittautuu henkisesti raskaammaksi kuin alun perin ajattelin, mutta oppimiskokemuksiahan täällä ollaan kerryttämässä. Sisältö on todella mielenkiintoista, joten tilaisuudesta jää käteen paljon uusia ajatuksia.

 

Torstai 13.6.

Aamupäivän hyödynnän digitalisaatiota käsittelevien tekstien luomiseen. Lounaan jälkeen alamme viestinnässä tehdä sisältöjä SuomiAreenan markkinointiin seuraavalle viikolle ja julkaisemme Kemianteollisuuden ja yhteistyökumppaneidemme lavaohjelman Facebook-tapahtuman yleisölle.

Iltapäivän käytän TES-neuvottelujen ja itse sopimuksiin tutustumiseen työmarkkinajohtajamme Minna Etu-Seppälän avustuksella. Opin paljon uutta, mutta paljon yksityiskohtia valuu nenäni ohi, kun uutta tietoa aiheesta on yksinkertaisesti liikaa niin lyhyeen hetkeen läpikäytäväksi.

 

Perjantai 14.6.

Tänä aamuna olen EK:n koulutus- ja innovaatiopoliittisen ryhmän kokouksessa. Agendana kokouksessa on hallitusohjelman läpikäynti ryhmän kontekstista. Kokonaisuutena palaveri on todella mielenkiintoinen ja yksityiskohtiin kiinnitetään paljon huomiota. Iltapäivällä kirjoitan tätä blogikirjoitusta, jota luet tälläkin hetkellä ja kirjoitan sähköpostiviestejä, joissa sovin tapaamisia digitalisaatioselvitystä koskien. Suunnittelen myös seuraavaa viikkoani. Ensi viikolla on paljon hiljaisempaa kuin aiempina viikkoina juhannuksen takia.

Hyvää viikonloppua!

 

 

Nestori Lautanala

Kesäkatalyytti, viestinnän ja vaikuttamisen harjoittelija