Hyppää sisältöön

Neste: tulevalle hallitukselle kunnianhimoiset ilmastotavoitteet – haastaa valheenpaljastamiseen

Nesteen avoimessa kirjeessä Suomen tulevalle hallitukselle vaaditaan kunnianhimoisia päästötavoitteita seuraaville neljälle vuodelle. Osoittaakseen, ettei ilmastonmuutosta koskeviin kysymyksiin ole yksinkertaisia vastauksia, Neste haastaa tunnettuja suomalaisia ja oman toimitusjohtajansa valheenpaljastustestiin.

Nesteen mukaan tieliikenteen päästöt on saatava laskuun välittömästi. Tämä vaatii sekä olemassa olevien että uusien ratkaisujen kehittämistä monipuolisesti. Osoittaakseen, ettei ilmastonmuutosta koskeviin kysymyksiin ole yksinkertaisia vastauksia, Neste haastoi joukon tunnettuja suomalaisia ja toimitusjohtajansa valheenpaljastustestiin.

Testissä käytettiin aitoa valheenpaljastinta, ja laitetta käytti siihen koulutettu henkilö. Osallistujilta kysyttiin ilmastonmuutokseen liittyviä kysymyksiä, kuten “Uskotko ilmastonmuutoksen olevan pysäytettävissä?” ja “Teetkö itse tarpeeksi ilmastonmuutoksen estämiseksi?

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker on yksi valheenpaljastustestiin osallistuneista. Muita olivat toimittaja ja viestintäyrittäjä Peter Nyman, tutkija Tuuli Kaskinen, työelämäprofessori Pekka Sauri ja toimittaja Riku Rantala.

Neste on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi tavoite on vähentää yhtiön oman tuotannon hiilijalanjälkeä nopeammin kuin EU:n ilmasto- ja energiatavoitteet velvoittavat.

Neste kutsuu suomalaiset mukaan haastamaan tulevan hallituksen asettamaan kunnianhimoisia ilmastotavoitteita. Avoin kirje ja valheenpaljastustesteistä koostettu video löytyvät sivustolta www.totuudenhetki.fi.