Hyppää sisältöön

Neste toimittaa vastuullista lentopolttoainetta 3 yhdysvaltalaiselle lentoyhtiölle

Neste toimittaa Alaska Airlinesille, American Airlinesille ja JetBlue Airwaysille vastuullista lentopolttoainetta San Franciscon kansainväliseltä lentoasemalta lähteville lennoille.

San Franciscon kansainvälinen lentoasema kutsuu Nesteen kanssa tehtyä sopimusta “ilmastoharppaukseksi”. Alaska Airlines, American Airlines ja JetBlue Airways ovat ensimmäiset suuret yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt, jotka sitoutuvat ottamaan Nesteen SAF:in (Sustainable Aviation Fuel) käyttöön San Franciscon kansainvälisellä lentoasemalla. 

Neste liittyi vuonna 2018 lentoyhtiöiden ja polttoainetuottajien kanssa uraauurtavaan sopimukseen vastuullisen lentopolttoaineen käytön lisäämiseksi. Nyt Neste ja kumppaniyhtiöt toteuttavat lupauksensa.

Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta voidaan käyttää drop-in polttoaineena olemassaolevien lentokonemoottoreiden ja lentoaseman polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa ilman lisäinvestointeja. Puhtaassa muodossaan polttoaine vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 % sen elinkaaren aikana fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Polttoaine on valmistettu vastuullisesti hankituista, 100 % uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista.

Lue koko juttu Nesteen kotisivulla.