Hyppää sisältöön

Neste ja Air bp lisäävät vastuullisen lentopolttoaineen tarjontaa viisinkertaiseksi Euroopassa

Air bp ja Neste kasvattavat vastuullisen lentopolttoaineen tarjonnan viisinkertaiseksi. Toimitusten odotetaan alkavan tulevina viikkoina.

Vastuullisen lentopolttoaineen lisääntynyt tarjonta vastaa nykyisten ja uusien lentoyhtiöasiakkaiden kasvavaan kysyntään. Neste on maailman suurin jätteistä ja tähteistä valmistetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja. Air bp, on kansainvälinen lentopolttoainetuotteiden ja -palvelujen toimittaja. 

Air bp tuo Nesteen tuottaman vastuullisen lentopolttoaineen saataville valituille lentoasemille, kuten Tukholmaan ja Osloon. Air bp ja Neste kasvattavat vastuullisen lentopolttoaineen tarjonnan viisinkertaiseksi.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine on valmistettu sataprosenttisesti uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Puhtaassa muodossaan polttoaine voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 % elinkaarensa aikana verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuosikapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia.

Vuonna 2018 Neste ja Air bp ilmoittivat suunnitelmistaan tutkia ja kehittää toimitusketjuratkaisuja vastuullisen lentopolttoaineen toimittamiseksi lentoasemille ja lentoyhtiöille. 

Lue lisää Nesteen tiedotteessa.