Hyppää sisältöön

Neste: Biopohjainen muovi korvaa fossiilisia muoveja

Neste hyödyntää uusiutuvien tuotteiden osaamistaan nyt myös biomuovien tuotannossa.

Nesteen NEXBTL-jalostusteknologialla jätteistä ja tähteistä valmistetaan uusiutuvaa dieseliä ja uusiutuvaa lentopolttoainetta ja korvataan näin fossiilisen öljyn käyttöä tie- ja lentoliikenteessä. Näiden ohella jäte- ja tähderaaka-aineista voidaan tehdä myös uusiutuvia hiilivetyjä biopohjaisten muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Biopohjaiset muovit korvaavat perinteistä fossiiliseen öljyyn pohjautuvaa muovia kaikissa käyttökohteissa, joissa muovilta vaaditaan korkean laadun ohella uudelleenkäytön mahdollisuutta sekä kierrätettävyyttä. Uusiutuvista hiilivedyistä valmistetut muovit ovat täysin yhteensopivia nykyisten tuotanto- ja kierrätysjärjestelmien kanssa, ja niitä voidaan käyttää esimerkiksi huonekalujen, auton osien, pakkausten, kuluttajatuotteiden ja elektroniikan valmistuksessa.

Neste on jo yhdessä kumppaneidensa kanssa tuottanut biopohjaista polypropeenia kaupallisessa mittakaavassa ensimmäisenä maailmassa. Yhteistyötä uusiutuvien muovien käytön lisäämisessä tehdään myös muun muassa IKEAn kanssa.

Teksti: Matti Remes
Kuva: Neste Oyj