Hyppää sisältöön

LUMA-aineet yhteiskunnassa – täydennyskoulutukset opettajille

Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskus ja Kemianteollisuus ry järjestävät opettajille suunnattuja täydennyskoulutusiltoja yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Energiateollisuus ry:n ja Teknologiateollisuus ry:n kanssa. Täydennyskoulutukset on suunniteltu tukemaan opetussuunnitelmien perusteiden tavoitteita neljän kestävän tulevaisuuden teeman kautta.

Opettajat voivat osallistua täydennyskoulutuksiin paikan päällä Helsingissä tai etäyhteydellä. Koulutukset nauhoitetaan ja tallennetaan Helsingin yliopiston palvelimelle, mistä ne voi katsoa myös jälkikäteen. 

Koulutukset järjestetään seuraavasti:
Kes­tä­vä ke­hi­tys, kier­to­ta­lous ja hii­li­neut­raa­li­suus 

Maanantai 28.10.2019 kello 16.30 – 19.30 
Metsätalo, sali 4. 2. krs (Unioninkatu 40, Helsinki)

Tilaisuudessa kuullaan ajankohtaista tietoa kestävästä kehitysestä, hiilineutraalisuudesta ja kiertotaloudesta. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa etsitään keinoja teemojen käsittelemiseen opetuksessa. Tapahtuma on suunnattu kaikille opettajille, opinto-ohjaajille ja tuleville opettajille varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. 

Ohjelma:

16.30 – 17.00 Mika Aalto, Avaussanat ja kestävä kehitys, Kemianteollisuus ry
17.00 – 17.30 Rasmus Pinomaa, Hiilineutraalisuus, Kemianteollisuus ry
17.30 – 18.00 TBA, Kiertotalous, Metsäteollisuus ry
18.00 – 18.30 Jaana Herranen, Kestävä kehitys ja kiertotalous opetuksessa, Helsingin yliopisto
18.30 – 19.30 Toiminnallinen keskustelutilaisuus kuinka käsitellä teemoja omassa opetuksessa

Ilmoittautuminen 21.10. asti:https://www.lyyti.in/Kestava_kehitys_kiertotalous_ja_hiilineutraalisuus_7830

Koulutukseen mahtuu 70 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Etäyhteyden linkki lähetetään sähköpostitse ennen tapahtuman alkua ilmoittautuneille.

Joulukuussa 2019 järjestetään yhteistyössä Energiateolisuus ry:n kanssa täydennyskoulutustilaisuus energiasta, luonnonvaroista ja liikenteestä. 

Helmikuun 2020 koulutuksessa käsitellään terveyttä ja hyvinvointia.

Koulutussarjan viimeinen koulutus huhtikuussa 2020 käsittelee teknoilogiaa ympärillämme. 

Lue lisää Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskusken kotisivulla. 

 

 

Lisätietoja

Tapahtumaan liittyvät kysymykset Tiedekasvatuskeskukseen: tiedekasvatus@helsinki.fi

Lisätietoja koulutuksesta antavat: koulutuksen johtaja, prof. Maija Aksela, maija.aksela@helsinki.fi ja projektipäällikkö Oona Kiviluoto, oona.kiviluoto@helsinki.fi sekä asiantuntija Anni Siltanen, Kemianteollisuus ry, anni.siltanen@kemianteollisuus.fi

Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskus on osa LUMA-keskus Suomea. Se innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria matematiikan, ympäristöopin, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun ja harrastamiseen uusien tiede- ja teknologiakasvatuksen avausten kautta. Se tukee opettajia elinikäiseen oppimiseen koko Suomessa ja vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.