Hyppää sisältöön

Kiilto täyttää sata vuotta

Perheyritys Kiillon tarina alkoi lokakuussa 1919 Tampereella. Kaikki alkoi pienestä hiusvesi- ja kenkäplankkitehtaasta. Sadatta vuottaan juhliva Kiilto on tätä nykyä kansainvälisesti operoiva liimoihin ja niihin läheisesti liittyvien tuotteiden kehittäjä, valmistaja ja markkinoija.

Kiillon tarina alkoi hyvin pienestä: 1910-luvun rohdoskaupoilla oli suuri kysyntä hius- ja suuvesille, vahoille, maaleille,liimoille ja kiillokkeille. Erityisesti kenkäteollisuus tarvitsi liimoja, ja tähän lokakuussa 1919 perustettu Kiilto Oy tarttui hanakasti. Liimoista tuli Kiillon päätuote, ja 1930-luvulla keskityttiin jo rakennusliimoihin. 

Suomessa rakentamisessa koettiin 1960-luvulla mullistus, kun siirryttiin elementteihin. Kiillolla oli tuotevalikoimassaan niin liimoja kuin lattiatasoitteita. Ja lisää tuotteita tuli koko ajan. 

Nykyään Kiilto on osa Kiilto Family-konsernia. Sillä on satoja liimoja, tasoitteita, rakentamiseen, teollisuuteen ja puhtauteen perustuvia tuotteita, joita myydään Suomen lisäksi Venäjällä , IVY-alueella, Baltiassa, Skandinaviassa ja Puolassa. Suomessa tuotantolaitos ja päätoimipaikka on yhä Lempäälässä, josta lähetetään 320 tonnia tuotteita maailmalle joka päivä. Kiilto työllistää kaikkiaan lähes 440 ihmistä. 

Lue lisää Kiillon satavuotisesta menestystarinasta yhtiön kotisivulla.