Hyppää sisältöön

Kiilto mukana 4H-järjestön Taimiteossa: nuorille kesätöitä, Suomeen hiilinieluja

Kiilto on mukana 4H-järjestön Taimiteko-toiminnassa istuttamalla yli 6 600 taimea Virroilla. Taimiteossa nuoret saavat kesätöitä taimien istuttajina ja luovat Suomeen uusia hiilinieluja. Yhteistyö on osa Kiillon tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä

Kiilto on toista vuotta mukana luomassa lisää hiilinieluja ja työllistämässä suomalaisia nuoria. Taimiteko-yhteistyön kautta Kiilto kompensoi 1 546 tonnia CO2-päästöjään. Taimet istutetaan 4H-liiton omistamalle maa-alueelle Virroilla. Viime vuonna Kiilto työllisti Taimiteon yhteydessä nuoria, jotka istuttivat noin 8 000 taimea neljän hehtaarin kokoiselle maa-alueelle.

Taimitekoon osallistuminen on osa Kiillon Lupausta ympäristölle. Siihen liittyen Kiilto on antanut lupauksen, että yrityksen toiminnot ovat hiilineutraaleja vuoteen 2028 mennessä.

Kiillon ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö Lauri Sainio sanoo yrityksen investoineen viime vuosina esimerkiksi hukkalämmön talteenottojärjestelmään sekä maalämpöön ja aurinkovoimaan. Hiilineutraalin Kiillon lisäksi yhtiö on asettanut tiukkoja ympäristötavoitteita myös pakkausten ja logistiikan, tuotteiden ja materiaalien sekä palveluiden osalta. 

Taimiteossa taimien istuttajina työllistyy pääosin peruskoulunsa päättäviä nuoria, joista monelle taimien istuttaminen on ensimmäinen kesätyö. Paikalliset 4H-yhdistykset rekrytoivat nuoret, kouluttavat heidät istutustyöhön ja valvovat istutustoimintaa.

4H-liiton Taimiteko-toiminnassa työllistetään suomalaisia nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja istuttamalla kuusen- ja männyntaimia alueille, jotka eivät ole enää aktiivisen metsä- ja maatalouden tai turvetuotannon piirissä. Tavoite on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä. Se  tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta.

Lue lisää Taimiteon kotisivulla.