Hyppää sisältöön

Kiilto laajaan yhteistyöhön rakennuslevyjen liimauksessa

Puurakentaminen on vahvassa nousukiidossa, ja tästä hyötyvät myös liimanvalmistajat. Kiilto on tehnyt laajan yhteistyösopimuksen puisia rakennuslevyjä valmistavan CLT Plant Oy:n kanssa.

Suomalaisen CLT Plant Oy:n valmistamat CLT-levyt ovat ristiinliimatuista lautakerroksista muodostuvia elementtejä, jotka sopivat kaikkiin rakennuskohteisiin. CLT Plant Oy käynnistää CLT-levyjen tuotannon Kauhajoella syksyllä, ja Kiilto on aktiivisesti mukana tehtaan käynnistämisessä. 

Puu sopii rakentamismateriaaliksi hyvin. CLT-levyt ovat paloturvallisia, lujia ja kevyitä rakennuslevyjä, joita  voidaan käyttää kantavina ja jäykistävinä rakenteina seinissä ja lattiarakenteissa. Puulla on myös vaikutuksia sisäilman laatuun, sillä puu tasaa huoneilman kosteutta. Puun antibakteeriset ominaisuudet estävät homeiden ja bakteerien kasvua.

Liimausprosessissa käytettävä päätuote on Kiillon 1-komponenttinen polyuretaaniliima Kestopur G10, joka  on tiettävästi ainoa markkinoilla oleva vähäpäästöisen M1-luokituksen saanut tuote CLT-levyn valmistukseen.

Lue lisää Kiillon tiedotteessa.