Hyppää sisältöön

Kiillon Eeva Solja EK:n Vastuullisuuden tekijöissä: tavoitteena alan ympäristöjohtajuus

Suomalainen, satavuotias perheyhtiö Kiilto tuottaa kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä liiketoiminta-alueella noin tuhannen ammattilaisen voimin. Kiilto toteuttaa lupaustaan ympäristölle monipuolisesti ja konkreettisesti. Esimerkiksi vihreän energian osalta Kiillon lupaus on olla hiilineutraali vuonna 2028. Kiilto Family Oy:n brändi- ja viestintäjohtaja Eeva Solja kertoo Elinkeinoelämän keskusliiton vastuullisuussarjassa, miten yhtiö toteuttaa tavoitettaan alan ympäristöjohtajaksi.

Kiilto kehittää, valmistaa ja myy kemianteollisuuden ratkaisuja rakentamisessa, teollisuuden liimoissa ja palonestossa, ammattihygieniassa sekä kuluttajatuotteissa. Kiilto Family Oy:n brändi- ja viestintäjohtaja Eeva Solja sanoo ympäristölupauksen kattavan yhtiön koko toiminnan ja jakautuvan neljään osa-alueeseen.

”Tarkastelemme lupauksemme konkreettisia tavoitteita vihreän energian, vihreiden pakkausten ja logistiikan, vihreiden palvelujen sekä vihreiden materiaalivalintojen kautta. Esimerkiksi vihreän energian osalta lupauksemme on olla hiilineutraaleja 2028”. 

Kiillolla ympäristötavoitteita seurataan tarkasti, jatkuvan parantamisen periaatetta noudattaen. Keskustelua vastuullisuudesta seurataan laaja-alaisesti. Hiilineutraaliuslupauksen eteen yhtiössä on tehty lukuisia konkreettisia toimenpiteitä. Vuonna 2008 Lempäälän tehtaalle rakennettu aurinkovoimala oli aikanaan Suomen suurin. Vuonna 2020 Lempäälässä otettiin käyttöön uusi, massiivinen aurinkovoimalaitos, jolla korvattiin aiempi (samalla osa vanhoista paneeleista siirrettiin Vantaan varastolle). Lempäälässä myös energiansäästössä on otettu iso harppaus hukkalämmön talteenottojärjestelmällä. 

Kiilto lupaa vähentää fossiilisten ja neitseellisten raaka-aineiden ja pakkausten käyttöä ja pienentää jätemäärää joka vuosi. Pakkausteollisuudelle runsaasti liimoja tuottava Kiilto on esimerkiksi kehittänyt maailman ensimmäisen biohajoavan sulateliiman, jossa öljypohja on korvattu maitohappopohjaisella ratkaisulla.

Eeva Solja korostaa kokonaisvaltaista vastuullisuusajattelua, joka näkyy kaikessa toiminnassa. Vastuullisuus on keskeistä myös työntekijäkokemuksessa ja työn merkityksessä. 

”Emme hae nopeaa tulosmaksimointia. Suhtaudumme vastuullisuuteen toimintamme ytimenä, joka mahdollistaa sen, että voimme yrityksenä olla olemassa vuonna 2080. Emme ole sprintteri, olemme maratoonari.” 

Lue koko juttu Elinkeinoelämän keskusliiton Vastuullisuuden tekijät-sarjassa.