Hyppää sisältöön

Kemiran Jari Rosendal peräänkuuluttaa Kauppalehdessä ennustettavuutta

Kemiran toimitusjohtaja ja Kemianteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Rosendal sanoo Kauppalehden haastattelussa, että poikkoilevuus ja epätietoisuus ovat lisääntyneet niin Suomessa kuin Euroopan unionin tasolla. Nämä vaikuttavat suoraan investointeihin, joiden aikajänne on kymmeniä vuosia.

Kemira juhlistaa 7.11. Joutsenon tehtaan laajennusosan käyttöönottoa. Noin 50 miljoonan euron investointi on yhtiön suurimpia Suomessa kymmeniin vuosiin. Kemianteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Rosendal ei Kauppalehden haastattelussa kuitenkaan anna kovin ruusuista käsitystä Suomesta investointiympäristöstä. Rosendalin mukaan ennustettavuuden heikentyminen ja poukkoilevuus näkyvät suoraan investointipäätöksissä, jotka tehdään kymmeniksi vuosiksi. 

Kemira on Suomen viidenneksi suurin sähkön kuluttaja, ja esimerkiksi natriumkloriitin valmistuksessa 70 prosenttia on sähkökustannuksia. Rosendal korostaa tasaista ja ennustettavaa sähköpolitiikkaa, joka perustuu uusiutuviin ja vähäpäästöisiin ratkaisuihin. 

Lue Jari Rosendalin haastattelu Kauppalehdessä. 

(Valokuva: Kemira Oyj)