Hyppää sisältöön

Kemianteollisuus budjettiriihestä: jatkotoimet ratkaisevat

Hallituksen budjettiriihen päätökset ovat oikeansuuntaisia, mutta jatkotoimet ratkaisevat lopputuloksen. Vientiteollisuuden toimintaympäristön ja kilpailukyvyn kannalta täsmätoimet jäivät vähäisiksi. Kemianteollisuus odotti hallitukselta nopeavaikutteisia päätöksiä ja selkeää viestiä siitä, että Suomeen kannattaa nyt ja jatkossa investoida.

”Päätös yhteisöveron selvästä laskusta on erittäin tervetullut koko Suomen elinkeinoelämälle. Vientiteollisuuden kilpailukyvyn kannalta olennaisten logistiikkakustannusten ja niihin liittyvän rikkidirektiivin vaatimaton kompensointi on kuitenkin suuri pettymys. Tulevat kustannuslisäykset vaikuttavat investointeihin ja työpaikkoihin jo nyt”, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

”Panostukset uudistumiseen ja kasvuun ovat tärkeitä. Tässä mielessä hallituksen päätökset tutkimusrahoituksen muutoksista ovat oikean suuntaisia. Suomi tarvitsee pitkäjänteistä teollisuuspolitiikkaa ja julkisen talouden tasapainottamista. Hallituksen tulee antaa jatkopäätöksillään selkeä viesti siitä, että Suomeen kannattaa nyt ja tulevaisuudessa investoida”, Timo Leppä jatkaa.

”Kemianteollisuuden osuus Suomen tavaraviennistä on jo neljännes, ja sen elinvoima heijastuu laajalti yhteiskuntaan. Yksi tärkeimmistä kasvun edellytyksistä lähtee yrityksistä itsestään; kyvystä luoda kasvua tuomalla markkinoille uusia, innovatiivisia tuotteita ja palveluita. Elinkeinopolitiikan tehtävä puolestaan on varmistaa, että yritysten toimintaympäristö tukee kasvua”, jatkaa Timo Leppä.

 

Lisätiedot

Kemianteollisuus ry

Timo Leppä, toimitusjohtaja, timo.leppa(at)chemind.fi, puhelin 050 301 6800.

 

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on yli 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannon bruttoarvosta on noin 20 prosenttia ja teollisuuden tavaraviennistä noin neljännes. Kemianteollisuus työllistää Suomessa yli 30 000 henkilöä.