Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden vetovoimasivusto esittelee maailmaa muuttavia töitä, opintoja ja osaajia

Kemianteollisuuden tuore sivusto Maailmaa muuttavia töitä esittelee, miten monin tavoin kemia pelastaa maailman – ei sen vähempää. Sivusto on monipuolinen kattaus kemian alan opinnoista ja opiskelijoista ja alalla jo työskentelevistä maailmanmuuttajista. Sivusto palvelee erityisesti koululaisia, jotka vielä pohtivat tulevaisuuttaan, heitä ohjaavia opoja ja opettajia sekä alalla jo opiskelevia.

Kemianteollisuus ry:n Maailmaa muuttavat työt -sivusto on avautunut. Tarve ja kysyntä sivustoon oli ilmeinen.

– Kemia on jatkuvasti kehittyvä ja monipuolinen luonnontiede, joka on mukana monessa asiassa ja ratkaisussa, joilla maailmasta tehdään parempi. Yrityksillemme tämä on luonnollinen juttu. Monelle alaa tuntemattomalle asia ei kuitenkaan ole selkeä. Siksi halusimme tehdä sivuston, joka esittelee alan monipuolisuutta ja houkuttelee tulemaan mukaan. Nyt on uusi vaihde otettu kemian alan vetovoimassa, sanoo Kemianteollisuus ry:n vetovoiman ja osaamisen asiantuntija Auli Piiparinen.

 

Monipuolinen, ratkaisukeskeinen kemia

Maailmaa muuttavia töitä-sivusto esittelee monipuolisesti kemian alan opintoja ja töitä, opiskelijoita, opintopolkuja ja innovaatioita.

– Halusimme sisällöissä aitoutta ja ajankohtaisuutta. Yhteishaku alkaa pian, ja nuoret miettivät, mille alalle lähteä opiskelemaan. Sivustolla esittelemme nuoria, jotka ovat jo hyvän päätöksen tehneet. Nuoret osaajat kertovat motiiveistaan työssään ja toiveistaan tulevaisuuden suhteen. Monet nuoret sanovat lähteneensä opiskelemaan luonnontieteitä, koska haluavat tehdä merkityksellistä työtä isojen haasteiden parissa. He ovat ihan oikeassa.

– Esimerkeissä on paljon voimaa. Kemian alalla työskentelevät osaajat avaavat sivustolla, mitä työssään oikein tekevät ja mikä innostaa. Osalle ammatinvalinta on ollut itsestäänselvyys, ja osa on innostunut luonnontieteistä opintojen tai sattuman kautta. Alalla jo olevat maailmanmuuttajat kiittelevät usein työnsä monipuolisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja merkittävyyttä laajassa mitassa.

 

Tilaa asiantuntijamme kouluun!

Uusi sivusto on lanseerattu ja sitä kehitetään jatkuvasti. Opettajia ja opinto-ohjaajia sivusto palvelee oppitunneilla, kun kemianteollisuus kokeilee vuonna 2021 puhujaverkostoa. Sivustolla voi tilata kemian asiantuntijan tai Nuori kemia -panelistin yläkoulun, ammatillisen oppilaitoksen tai lukion oppitunnille kertomaan kemianteollisuudesta, hiilineutraalista kemiasta tai tulevaisuuden osaajatarpeistamme.

– Kannattaa tutustua sivustoon ja tulla mukaan!  Asiantuntemuksemme sopii erinomaisesti niin opinto-ohjaukseen tai luonnontieteiden opintokokonaisuuksissa hyödynnettäväksi. Esittelemme mielellämme maailmaa muuttavaa kemiaa – etäyhteyksillä tai ihan fyysisesti, kun sen aika koittaa, sanoo Auli Piiparinen.