Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden TTT-harjoittelijat vierailivat Biovianilla

Kemianteollisuuden TTT-harjoittelijat Tiia Hentula (kuvassa vasemmalla) ja Sofia Koivula pääsivät tutustumaan Biovianin toimintaan heidän ensimmäisen harjoitteluviikkonsa aikana. Biovian on sopimusvalmistaja, joka tarjoaa kehitys- ja valmistuspalveluita bioteknologiayrityksille ympäri maailman. Näin harjoittelijat kirjoittivat Turun vierailusta.

Sofia Koivula

Kävimme Turussa tutustumassa Biovianiin. Aamu alkoi varhain kello 7, kun lähdimme liikkeelle Leppävaaran juna asemalta. Matka taittui nopeasti, ja huoltoasemalta ostettujen munkkien voimalla etsimme Turussa parkkipaikkaa ja ”taistelimme” parkkilippuautomaatin kanssa. Eksyminen parkkihalliin kävi lähellä, mutta onneksemme kyltit johdattelivat meidät oikeaan paikkaan.

Meitä vastassa oli Biovianin asiantuntijoita, jotka näyttivät reitin kokoustilaan, jossa asiantuntijat kertoivat meille yrityksen toiminnasta ja miten alalle voi päästä. Kokoustilassa meille näytettiin 3D-kuvia rakennuksen eri tiloista. Kuvien avulla saimme hyvän käsityksen prosesseissa käytettävistä laitteista ja prosessien eri vaiheista.

Biovian on 2003 perustettu bioteknologia-alan yritys, joka tarjoaa erilaisia palveluita lääkealan yrityksille. Yrityksellä on paljon asiakkaita ympäri maailman. Biovian on kasvanut huimasti siitä, kun se 20 vuotta sitten perustettiin. 14 hengen yrityksestä se on kasvanut 180 ihmisen työpaikaksi. Biovianille osa työntekijöistä on tullut suoraan valmistuttuaan yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta, osalla tekijöistä on jo pidempi työura takanaan.

Esittely kesti noin 1,5 tuntia ja sai kiinnostumaan ja innostumaan alasta. Yrityksen sitoutuminen laatuun, turvallisuuteen ja innovaatioihin oli vaikuttavaa. Sain hyvän käsityksen yrityksen kehityksestä, sen tekemästä työstä sekä siitä, miten tärkeää laadunvalvonta ja turvallisuus ovat prosesseissa.

Matka kohti Helsinkiä alkoi jo ennen puoltapäivää ja päättyi Kemianteollisuuden toimistolle Etelärantaan kello 14:n aikoihin.

 

Tiia Hentula

Moikka! Olen Tiia Hentula, ja olen Kemianteollisuus ry:n Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelija. Olen ehtinyt harjoitteluni aikana tehdä jo monenlaisia hommia. Tässä kirjoituksessa kerron meidän keskiviikon vierailustamme Biovianille Turkuun.

Keskiviikkona työpäivä alkoi aikaisin. Seitsemän aikaan kokoonnuimme Leppävaaran juna-asemalla, ja lähdimme siitä autolla kohti Turkua. Menomatka sujui hyvin, joskin väsyneissä tunnelmissa, mutta matkalla saadut donitsit piristivät kummasti.

Varttia vaille kymmenen paikkeilla saavuimme Biovianille. Biovian sijaitsee kolmessa eri rakennuksessa: Biocity, Electrocity sekä Pharmacity. Esittely pidettiin Biocityssä.

Kymmenen maissa tapasimme Mariannen ja Emmiliisan, jotka kertoivat meille Biovianista. Meille kerrottiin muun muassa siitä, miten kyseiselle alalle voi päästä ja millaista alalla työskentely käytännössä on. Yritys perustettiin vuonna 2003, ja silloin työntekijöitä oli 14. Nyt heitä on jo yli 180. Biovian on siis kasvanut nopeasti. Biovian on biolääkkeiden sopimusvalmistaja. Se valmistaa muun muassa biologisia molekyylejä lääketutkimuskäyttöön ja auttaa muutenkin asiakkaitaan prosessien eri vaiheissa.

Emmiliisan positiivinen ja inspiroiva tapa kertoa omasta työstään sai meidät innostumaan alasta entistä enemmän. Hän myös kertoi, miten monenlaisia eri reittejä voi päätyä alalle töihin, eikä sitä koskaan tiedä, minne elämä vie. Vaikka emme turvallisuussyistä päässeetkään fyysisesti tutustumaan Biovianin tiloihin, näyttivät ne hienoilta 3D-kuvinakin katsottuna.

Vierailu oli mukava ja todella kiinnostava! Ihmiset Biovianilla olivat hyvin ystävällisiä. Itse opin lisää Biovianista ja alasta yleisesti. Vierailun päätyttyä lähdimme kotiinpäin taas hieman viisaampina.