Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden toimialakatsaus 5.6.2019 klo 8.30

Julkinen talous ja 75 % työllisyysastetavoitteen saavuttaminen ovat uuden hallitusohjelman suurin kysymysmerkki. Vientiteollisuuden merkitys julkisen talouden rahoittajana on ratkaiseva, ja kemianteollisuuden tuotannosta yli puolet menee suoraan vientiin. Miten kemianteollisuudessa menee, miltä syksy näyttää ja millä eväin kohti työllisyystavoitteen saavuttamista?

Vientiteollisuuden yritykset luovat suoraan ja välillisesti yli 46 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta. Lähes 1,1 miljoonalla suomalaisella on työpaikka vientiteollisuuden ansiosta. Kymmenen työpaikkaa vientiteollisuudessa luo 13 työpaikkaa muilla toimialoilla. Katso lisää KPMG:n tekemästä selvityksestä tästä.

Toimialakatsauksen aineistot julkaistaan 5.6.2019 klo 8.30 Kemianteollisuuden kotisivuilla.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista.

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen. Kemianteollisuus ry:llä on yli 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Lisätiedot

Kemianteollisuus ry

Susanna Aaltonen, johtaja, Viestintä, susanna.aaltonen.kemianteollisuus.fi, 040 593 4221