Hyppää sisältöön

Kemianteollisuuden fuksikampanja käynnistyy Oulussa 1.9.

Varma syksyn merkki, kemianteollisuuden fuksikampanja, käynnistyy 1.9. Oulussa ja kiertää sen jälkeen ympäri Suomea. Korona-aika vaikuttaa kaikkeen tekemiseen, myös fuksikampanjaan. Uutena kampanjan vetäjänä toimii Auli Piiparinen.

Jo kuudennen kerran käynnistyvän fuksikampanjan vetäjänä aloittaa Kemianteollisuus ry:n Osaamisen ja vetovoiman asiantuntija Auli Piiparinen.

– Olen hyvin motivoitunut vetämään fuksikampanjan. Aloitin Kemianteollisuus ry:ssä keväällä, ja olen todella odottanut fuksikampanjaa. Fuksikampanja on perustyökalumme nuorten, yritysten ja korkeakoulujen rajapinnassa. Nämä kaikki tahot tarvitsevat toisiaan.

Koronapandemia on laittanut kaiken uusiksi. Myös avoimeen vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen perustuva Kemianteollisuuden fuksikampanja ottaa tämän huomioon.

– Fuksikampanja toteutetaan vallitsevilla ehdoilla ja olosuhteissa, turvaväleistä ja käsihygieniasta huolehtien. Joissakin oppilaitoksissa emme ymmärrettävästi pääse vierailemaan livenä. Niissäkin etsitään hybridi- ja etävaihtoehtoja. Tärkeää on, että nuoret ja yritykset kohtaavat tavalla tai toisella.

Kemianteollisuus ry:n fuksikampanjalla tavoitetaan reilut 800 uutta kemian tai sen lähialojen opiskelijaa. Jokaiseen fuksikampanjan tilaisuuteen osallistuu myös Kemianteollisuus ry:n jäsenyritysten edustajia. Hybridimalli on myös yritysten käytössä.

Fuksikampanjan aikataulu täydentyy jatkuvasti Tällä hetkellä varmistettuja korkeakouluja ovat

1.9.                Oulun yliopisto, prosessitekniikka
22.9.              Metropolia amk, bio- ja kemiantekniikka
29.9.              Turun yliopisto, kemia
8.10.              Aalto yliopisto, kemiantekniikka ja materiaalitekniikka
15.10.            Metropolia amk, laboratorioanalytiikka
4.11.              Tampereen yliopisto, materiaalitekniikka, bio- ja ympäristötekniikka

2021

5.2.                Åbo Akademi

Fuksikampanja kestää syksyn 2020 ja kevään 2021. 

 

Lisätietoja

Seuraa Aulin matkaa fuksikampanjan takana Kemianteollisuuden instagramissa. 

Auli Piiparinen
Asiantuntija, Osaaminen ja vetovoima
040 751 8344
auli.piiparinen@kemianteollisuus.fi

Twitter:
@aulipiiparinen