Hyppää sisältöön

Kemian professori Janne Laine Aalto-yliopiston innovaatioista vastaavaksi vararehtoriksi

Tekniikan tohtori Janne Laine on toiminut Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa dekaanina vuodesta 2014. Sitä ennen hän toimi puunjalostustekniikan laitoksen johtajana ja varajohtajana sekä puunjalostuskemian professorina.

Vuoden 2019 alusta alkava tehtävä, innovaatioista vastaaminen, on kokonaan uusi Aalto-yliopistossa. Janne Laine väitteli tohtoriksi kemiasta vuonna 1996. Laineen mittava tutkiimustyö on keskittynyt erityisesti nanoselluloosan muokkaamiseen ja soveltamiseeen. Laineella on runsaasti luottamustoimia kansallisesti ja kansainvälisesti, ja hänen johtamissaan tutkimushankkeissa on syntynyt useita patentteja ja start-upyrityksiä. 

Virkaan haki peräti yli 70 henkilöä. Aalto-yliopiston tiedotteessa rehtori Ilkka Niemelä nostaa esille Janne Laineen tieteellisiä saavutuksia ja uraa juuri innovaatioissa, joissa Aalto-yliopistolle on annettu kansallinen erityistehtävä. Janne Laine linjaa tiedotteessa aikovansa nopeuttaa innovaatioiden matkaa esikaupallistamiseen. Samoin hän aikoo lisätä suurten yritysten ja startupien yhteistyöhankkeita. 

Lue koko Aalto-yliopiston tiedote.