Hyppää sisältöön

Haemme turvallisuusasiantuntijaa

Hoidat turvallisuusasioiden kokonaisuuteemme liittyvää edunvalvontaa. Pääset keskittymään työ-, prosessi- ja kuljetusturvallisuuteen sekä turvauhkiin varautumiseen näihin liittyvissä omaehtoisissa toimissa, turvallisuuskulttuurin edistämisessä ja aihealueesi luvituskysymyksissä.

Keräät ja muokkaat tietoa sekä viestit aktiivisesti omasta vastuualueestasi. Työsi painopiste on eurooppalaisen ja kotimaisen lainsäädännön kehityksen seurannassa ja siihen vaikuttamisessa. Pidät aktiivisesti yhteyttä yrityksiin, viranomaisiin sekä muihin työsi kannalta oleellisiin sidosryhmiin. Toimit tarpeen mukaan myös muissa kemianteollisuuden vastuullisuustiimin tehtävissä. Työhösi kuuluu matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Tehtävä on määräaikainen vanhempainvapaan sijaisuus 1.1.2022 – 30.6.2023.

Tehtävässä onnistumiseen tarvitaan

  • Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja vähintään kolmen vuoden kokemus alalta
  • Kyky tulokselliseen ja tavoitteelliseen työskentelyyn kotimaassa ja Euroopassa
  • Hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaidot suomeksi ja englanniksi

Arvostamme

  • Yritystoiminnan ymmärrystä ja kykyä linkittää asiat osaksi laajoja kokonaisuuksia
  • Näyttöä tuloksellisesta yhteistyöstä ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta

​Kemianteollisuus ry palkittiin keväällä 2020 Suomen innostavimpana työpaikkana alle 100 henkilön organisaatioiden sarjassa. Tarjoamme mielenkiintoisen ja haastavan työn hyvässä työporukassa ja merkittävällä toimialalla. Saat ainutlaatuisen näköalapaikan kemianteollisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Toimistomme sijaitsee Helsingissä, osoitteessa Eteläranta 10.

Lähetä hakemuksesi palkkatoivomuksineen 1.12.2021 mennessä osoitteeseen rekry@kemianteollisuus.fi. Merkitse hakemusviestin otsikoksi ”turvallisuusasiantuntija”.

 

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on yli 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus Suomen teollisuustuotannosta ja teollisuuden tavaraviennistä on noin viidennes. Kemianteollisuus työllistää Suomessa suoraan noin 35 000 henkilöä.

Turvallisuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen on tuottanut pitkällä aikavälillä tulosta kemianteollisuudessa. Vuodesta 1988 alan tapaturmat ovat vähentyneet 93 %. Tavoitteena on jatkuva parantaminen kohti nollaa tapaturmaa. Kemianteollisuuden tapaturmataajuus on huomattavasti pienempi kuin Suomessa teollisuudessa keskimäärin. Tapaturmia mitataan osana kemianteollisuuden omaehtoista Responsible Care -vastuullisuusohjelmaa.

Kemianteollisuuden tavoitteena on hiilineutraalisuus. Hiilineutraali kemia -tavoite on osa Responsible Care -vastuullisuusohjelmaa, jolla on tehty vastuullisuustyötä suomalaisissa kemian yrityksissä lähes 30 vuotta. Lue lisää www.responsiblecare.fi

 

Lisätietoja

Vastuullisuustiimin johtaja Sami Nikander, sami.nikander@kemianteollisuus.fi, puh. 040 567 4413