Hyppää sisältöön

Fuksikampanja jalkautuu luentosaleihin ympäri Suomen

Viimeiset kaksi vuotta on mennyt pitkälti etänä opiskellessa, ja ihmiset linjojen toisessa päässä ovat jääneet mieleen nimikirjaimilla varusteltuina kuvakkeina. Mutta ei enää! Luennot ovat palanneet takaisin kampusten luentosaleihin ja näin ollen myös kemianteollisuuden fuksikampanja on palannut jälleen paikan päälle kampuksille.

Fuksikampanjan ideana on kiertää kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut, joissa on kemian alan opetusta. Sen lisäksi, että kemianteollisuuden asiantuntija kertoo yleisesti kemian alasta ja työelämästä, on luennolla yleensä mukana myös korkeakoulun alumni, joka työskentelee jossakin kemianteollisuuden yrityksessä. Hänen uratarinansa herättääkin usein kysymyksiä sekä hänen omasta polustaan että yrityksestä. Opiskelijat kuulevat mielellään esimerkkitarinoita siitä, missä heidän on mahdollista työskennellä valmistumisen jälkeen tai vaikkapa opintojen aikana harjoittelun tai kesätyön merkeissä.

On myös erityisen tärkeää, että opiskelijat saavat jo opintojen alussa kontakteja työelämään. Kannustankin kaikkia fukseja kysymään rohkeasti, jos haluaa tietää enemmän jonkun tietyn yrityksen tarjoamista mahdollisuuksista. Ei pidä myöskään unohtaa, että monessa yrityksessä voi tehdä myös opinnäytetyönsä ja saada siitä palkkaa.

Tämän päivän opiskelijat ovat huomisen huippuosaajia ja siksi kampanjan aikana tapaamme myös opiskelijajärjestöjen edustajia, jotta myös he pääsevät ääneen kertomaan ajatuksiaan opiskelusta ja tulevasta työelämästä. Opiskelijajärjestöt tekevät tärkeää työtä opiskelijoiden edunvalvojina sekä järjestävät tapahtumia, joissa pääsee verkostoitumaan ja luomaan elämän mittaisia ystävyyssuhteita.

Kemianteollisuuden jäseninä on hyvin monipuolinen joukko erilaisia yrityksiä. Fuksikampanjan yhtenä tarkoituksena on muistuttaa, ettei kaikki alalla tapahtuva työskentely tapahdu ainoastaan labroissa valkoinen takki päällä vaan alalla on tarjolla hyvin monenlaista työtä. Jotta jokainen opiskelija löytää oman paikkansa työelämässä, on tärkeää, että erilaisista työpaikoista tulee tietoa jo opintojen aikana. Kannustamme opiskelijoita myös tutustumaan Kemianteollisuuden Maailmaa muuttavia töitä – sivustoon, jonne on kerätty paljon uratarinoita sekä blogeja kesätyöntekijöiltä.

Fuksikampanjan luennot järjestetään pääosin läsnä ja luennon jälkeenkin on vielä mahdollista tulla nykäisemään hihasta ja kysymään työelämästä, yrityksistä tai vaikkapa opinnoista. Toivottavasti näemmekin luennoilla mahdollisimman monen opiskelijan kanssa!