Hyppää sisältöön

SuomiAreenalla pelastetaan maailmaa LU+MA -osaamisella

Nuoret haluavat merkityksellistä työtä ja olla mukana pelastamassa maailmaa. Tarvitaan luonnontieteiden ja matematiikan osaamista. Etsimme ratkaisuja: miten pelastamme maailman ja kehitämme nuorten LU+MA-osaamista. Paikkana on SuomiAreena 15.-19.7.2019.

Insinööriliitto, Kemianteollisuus ry, Loimu ry, Metsäteollisuus ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto — SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU, Tekniikan Akateemiset TEK ja Tekniikan museo haastavat yhteistyössä SuomiAreenan yleisöä otsikolla Tehtävä: pelasta maailma!

LU+MA-osaaminen saa tilaa SuomiAreenan suurimmalla lavalla. Torstaina 18.7.2019 klo 16-17 järjestetään lavaohjelma otsikolla Luman tarpeessa – luonnontieteet ja matematiikka pelastavat maailman! Paikkana on Purjelava.

Ohjelmassa kaksi joukkuetta ottelevat leikkimielisessä kisassa LU+MA -tietämyksestä ja väittelevät osaamisen kehittämisen keinoista.

Mukana ovat tubettaja Roni Bäck, Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne, akatemiaprofessori Johanna Ivaska Turun yliopistosta, johtaja Paula Laine Sitrasta, UPM:n johtaja Esa Laurinsilta, HAVU Cosmeticsin perustaja ja toimitusjohtaja Lumi Maunuvaara, johtaja Anni Miettunen Opetushallituksesta, Kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala, biotekniikan tohtori Lauri Reuter sekä yliopistonlehtori Laura Tuohilampi Helsingin yliopistosta. Kisaa juontaa toimittaja Peter Nyman, Mediahub.

Kansalaistorin teltalla Areenan yleisöllä on koko viikon ajan mahdollisuus testata LU+MA-osaamistaan päivittäin vaihtuvissa visailutehtävissä. Innovaatiopelissä etsitään ratkaisuja energian tuotantoon, hyvinvointiin ja kiertotalouteen. Samalla oivalletaan osaamisen merkitys ratkaisuissa. Tervetuloa osastolle numero 16. Olemme paikalla 15.- 19.7.2019.

– SuomiAreenan pääteemana on tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Kemianteollisuus ry on mukana yhteistyökumppanien kanssa nostamassa esille luonnontieteiden ja matematiikan osaamisen tärkeyttä myös tällä foorumilla. Odotamme vilkasta keskustelua ja vuorovaikutusta, toteaa osaamisesta ja alan vetovoimasta vastaava asiantuntija Anni Siltanen Kemianteollisuus ry:stä-  

Ota SuomiAreena kohteeksi heinäkuussa!

Lisätietoja

Anni Siltanen

anni.siltanen@kemianteollisuus.fi