SuomiAreenalla pelastetaan maailmaa LU+MA -osaamisella

Uutiset | 14.06.2019

Nuoret haluavat merkityksellistä työtä ja olla mukana pelastamassa maailmaa. Tarvitaan luonnontieteiden ja matematiikan osaamista. Etsimme ratkaisuja: miten pelastamme maailman ja kehitämme nuorten LU+MA-osaamista. Paikkana on SuomiAreena 15.-19.7.2019.

Insinööriliitto, Kemianteollisuus ry, Loimu ry, Metsäteollisuus ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto — SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU, Tekniikan Akateemiset TEK ja Tekniikan museo haastavat yhteistyössä SuomiAreenan yleisöä otsikolla Tehtävä: pelasta maailma!

LU+MA-osaaminen saa tilaa SuomiAreenan suurimmalla lavalla. Torstaina 18.7.2019 klo 16-17 järjestetään lavaohjelma otsikolla Luman tarpeessa – luonnontieteet ja matematiikka pelastavat maailman! Paikkana on Purjelava.

Ohjelmassa kaksi joukkuetta ottelevat leikkimielisessä kisassa LU+MA -tietämyksestä ja väittelevät osaamisen kehittämisen keinoista.

Mukana ovat tubettaja Roni Bäck, Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne, akatemiaprofessori Johanna Ivaska Turun yliopistosta, johtaja Paula Laine Sitrasta, UPM:n johtaja Esa Laurinsilta, HAVU Cosmeticsin perustaja ja toimitusjohtaja Lumi Maunuvaara, johtaja Anni Miettunen Opetushallituksesta, Kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala, biotekniikan tohtori Lauri Reuter sekä yliopistonlehtori Laura Tuohilampi Helsingin yliopistosta. Kisaa juontaa toimittaja Peter Nyman, Mediahub.

Kansalaistorin teltalla Areenan yleisöllä on koko viikon ajan mahdollisuus testata LU+MA-osaamistaan päivittäin vaihtuvissa visailutehtävissä. Innovaatiopelissä etsitään ratkaisuja energian tuotantoon, hyvinvointiin ja kiertotalouteen. Samalla oivalletaan osaamisen merkitys ratkaisuissa. Tervetuloa osastolle numero 16. Olemme paikalla 15.- 19.7.2019.

- SuomiAreenan pääteemana on tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Kemianteollisuus ry on mukana yhteistyökumppanien kanssa nostamassa esille luonnontieteiden ja matematiikan osaamisen tärkeyttä myös tällä foorumilla. Odotamme vilkasta keskustelua ja vuorovaikutusta, toteaa osaamisesta ja alan vetovoimasta vastaava asiantuntija Anni Siltanen Kemianteollisuus ry:stä-  

Ota SuomiAreena kohteeksi heinäkuussa!

Lisätiedot

Anni Siltanen

anni.siltanen@kemianteollisuus.fi

Katso myös
Kannanotot | 02.06.2020

Vientiliittojen Kemian-, Metsä- ja Teknologiateollisuuden lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi oppivelvollisuuslaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Uutiset | 02.06.2020

Tekniikan museo avataan tänään 2.6.

Uutiset | 29.05.2020

Ennätys paukkui koronakeväänä - yli 1300 lukiolaista palkitaan Kemia-lehden stipendillä

Uutiset | 29.05.2020

Car­me­la Kan­tor-Aal­to­nen: Luon­non­tie­teet rat­kai­se­vat glo­baa­le­ja on­gel­mia

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna