Kemia-lehti: Solar Foods - maailmankartta ruoantuotannon mullistukseen

Uutiset | 21.07.2020

Suomalainen Solar Foods on laatinut maailmankartan, joka esittelee uudenlaisen proteiininkasvatuksen parhaat tuotantopaikat.

LUT-yliopiston ja VTT:n tutkimuksesta alkunsa saanut Solar Foods on kehittänyt menetelmän, jolla mikrobit valmistavat ravinteikasta proteiinia ilmakehän hiilidioksidista aurinkosähköllä. 

Solar Foodsin julkaisemaan englanninkieliseen Ruoan uuteen maailmankarttaan on kuvattu ruoantuotannon nykytilanne ja tulevaisuuden mahdollisuudet. 

Kemia-lehden artikkelissa Solar Foodsin toimitusjohtaja ja perustajaosakas Pasi Vainikka sanoo yhtiön mahdollistavan uudenlaisen tavan viljellä ja korjata satoa.  Solar Foodsin kehittämä, ilman hiilidioksidista tehtävä proteiinituote on nimeltään Solein. Pilottivaiheessa oleva tuote etenee vaiheittain. Proteiinin kaupallinen valmistus on käynnistymässä vuoden 2022 loppuun mennessä.

Katso myös
Uutiset | 03.08.2020

Berner: vastuullisuuden saavutuksia ja tavoitteita

Uutiset | 24.07.2020

Kiilto: Lupaus ympäristölle ohjaa kaikkea tekemistä

Uutiset | 11.06.2020

Yara 2020 - ensimmäinen virtuaalinen peltotapahtuma 17.6. klo 9-12

Uutiset | 08.06.2020

Digiloikka kemianteollisuudessa 15.6.2020 klo 12-15

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna