Hyppää sisältöön

ChemBio Finland keräsi 4 200 kävijää – hyvä ilmapiiri ja lukemattomia kontakteja

Kemian ja bioalan suurtapahtuma ChemBio Finland 2019 kokosi Helsingin Messukeskukseen kahden päivän aikana yli 4 200 alan ammattilaista. Kemianteollisuus ry ja Suomen Bioteollisuus ry olivat tapahtumassa aktiivisesti mukana yhteisosastolla ja ohjelmissa.

ChemBio Finlandin ohjelmassa oli kymmeniä seminaareja ja lähes 150 yritystä ja yhteisöä. Tänä vuonna teemoja  olivat kiertotalous, ympäristökemia, elintarvikekemia, energia, terveysteknologia, turvallisuus, tekoäly ja muovit. 

Kemianteollisuus ry oli mukana Turvallisuuskumppani-yhteisosastolla yhdessä Opetushallistuksen, Työturvallisuuskeskuksen, Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron, Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n ja opiskelijajärjestöjen OSKUn ja SAKKIn kanssa. Turvallisuuskumppanit nostivat turvallisuusosaamisen merkityksen puheenaiheeksi usealla aktiviteetilla. 

Äänestyspisteellä kävijät pääsivät pohtimaan omia käsityksiään turvallisuudesta. Turvallisuuslupauksen sai puolestaan itse kirjoittaa osaston seinälle. Molemmat aktiviteetit osoittautuiva erittäin suosituiksi. Osastolla päivystäneet asiantunijat pääsivät hyviin keskusteluihin vieraiden kanssa. Osoittautui, että turvallisuus todellakin on jokaisen asia., 

Kemianteollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry ja Muoviteollisuus ry järjestivät lukuisia seminaareja ChemBiossa. Kemianteollisuus ry:n Nuorisopaneeli nostivat esille useita nuoria vaikuttajia ja heidän valintojaan ympäristöasiohin vaikuttamisessa. Muoviteollisuus ry:n seminaarissa pohdittiin, mitä seurauksia olisi, jos muovit olisi keksitty 100 vuotta myöhemmin tai 1 000 vuotta aikaisemmin. 

Turvallisuusseminaarissa keskityttiin turvallisuusuhkiin. Useiden eri toimijoiden yhteistyössä toteutettu seminaari osoittautui menestykseksi. Menestys oli myös  Kemianteollisuus ry:n ja Loimu ry:n uraseminaari, jossa lähestyttiin työelämää ja urasuunnittelua luonnontieteelliseltä kannalta. 

Satavuotisjuhlavuotta viettävä Suomalaisten Kemistien Seura toi Suomeen ChemBio-messuille peräti kolme kemian nobelistia, professorit K. Barry Sharpless, Ada E. Yonath ja Fraser Stoddart. 

ChemBio Finland järjestetään kahden vuoden välein. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 14.-15.4.2021, samaan aikaan kemikaaliturvallisuuden kansainvälisen asiantuntijafoorumin Helsinki Chemicals Forumin ja metsäteollisuuden kansainvälisen  PulPaper-tapahtuman kanssa.