Hyppää sisältöön

Borealiksen Heli Poikonen aloittaa Kemianteollisuuden viestintävaliokunnan puheenjohtajana

Borealis Polymersin viestinnän asiantuntija Heli Poikonen aloittaa Kemianteollisuuden viestintävaliokunnan puheenjohtajana. Helillä on vankka kokemus valiokunnan jäsenenä. Puheenjohtajana hän haluaa erityisesti olla tekemässä kemianteollisuuden yhteisiä tavoitteita näkyviksi ja vaikuttaa alasta syntyviin mielikuviin.

– On suuri kunnia ja luottamuksen osoitus tulla valituksi viestintävaliokunnan puheenjohtajaksi. Otan puheenjohtajuuden innolla vastaan ja haluan olla mukana edistämässä ja kehittämässä valiokunnan tehokasta ja hedelmällistä toimintaa myös jatkossa. Meillä on kasassa mahtava porukka viestintäalan rautaisia ammattilaisia ja olemme yhdessä toteuttaneet hienoja projekteja alan mielikuvan kehittämiseksi. On hienoa olla mukana seuraamassa näköalapaikalta teollisuudenalan muutosta kohti kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta ja viestimässä näistä tärkeistä teemoista.

Heli Poikonen on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Opintojen aikana hän työskenteli harjoittelijana ja freelancerina eri lehdissä. Borealis Polymersin viestinnässä hän aloitti vuonna 2010. Helin vastuulle Borealiksella kuuluu viestinnän isoja kokonaisuuksia: muun muassa sisäisen ja ulkoisen viestinnän suunnittelu ja toteutus, strategia-, vastuullisuus- ja muutosviestintä, lehdistösuhteet, erilaiset tapahtumat sekä työnantajakuvaan liittyviä toimenpiteitä. 

Kemianteollisuuden viestintävaliokunnassa Heli on ollut vuosien ajan.

– Minulla on viestintävaliokunnassa toimimisesta pelkästään positiivisia kokemuksia. Olemme valiokuntana osallistuneet vuosien varrella moniin erilaisiin kehitysprojekteihin, kuten liiton viestintästrategian ja sloganin, Kemia – osa hyvää elämää, luomisprosessiin sekä viimeisimpänä koko alaa yhdistävään Arjen ympyrät –mielikuvakampanjaan suurelle yleisölle. Valiokunnan kokouksissa meillä on usein mielenkiintoisia ulkopuolisia vieraita tuomassa näkemystä ajankohtaisista teemoista ja näistä saa paljon uusia ajatuksia ja tukea myös omaan työhön.

– Viestintävaliokunnalla on keskeinen rooli olla mukana tekemässä kemianteollisuuden edunvalvontatyötä ja yhteisiä tavoitteita näkyväksi ja vaikuttaa alasta syntyviin mielikuviin. Viestintävaliokunnassa tuomme yritystason asiantuntemusta ja näkemystä liittotasolle ja samalla saamme itsellemme arvokasta tietoa ajankohtaisista koko alaa koskevista teemoista, jotka tukevat yritystason viestintää. 

Valokuva: Sini Pennanen, Sininen kuva