Hyppää sisältöön

Berner: vastuullisuuden saavutuksia ja tavoitteita

Perheyritys Berner on listannut vastuullisuuden saavutuksiaan ja tavoittea lähivuosille. Yhtiössä tehdään määrätietoista työtä ilmasto- ja ympäristövaikutuksiensa minimoimiseksi ja materiaalitehokkuuden maksimoimiseksi.

Taulukossa kävi hyvin ilmi, mitä Bernerillä vastuullisuuden saralla on jo saavutettu, ja mitä tavoitellaan lähivuosien aikana.

Vuosi 2019 oli Bernerillä ensimmäinen kokonainen vuosi vihreällä tuulisähköllä Suomen toiminnoissa. Tuulisähkön ansiosta yhtiön CO2-päästöt vähenivät viime vuonna 894,3 tonnia (CO2-ekv) vuoteen 2018 verrattuna. 

Uusiutuvan energian osuus on Bernerillä 87,3 % koko energiankäytöstä H1- tehtaalla ja 97,9 % H2-tehtaalla. Kaasulla ja/tai biodiselillä kulkevan kuljetuskaluston määrää oman tuotannon ja sopimusvalmistuksen kuljetuksissa aiotaan tulevaisuudessa lisätä.

Berner seuraa ja pyrikii tehostamaan oman tuotantonsa materiaalinkäytön tehokkuutta. Vuonna 2019 kehitettiin materiaalien tuottajavastuuseen liittyvää RINKI-raportointia. Berner tehostaa pesuvesien käyttöä uusilla pesukäytännöillä ja vähentämällä jätevesimäärää  ja vaarallisen jätteen laitokselle toimitettavan jätejakeen määrää. 

Lue lisää Bernerin vastuullisuuden saavutuksista ja tavoitteista kotisivulla.