Hyppää sisältöön

Bayerilta ja Turun kaupungilta ainutlaatuinen tiedekilpailu toisen asteen opiskelijoille

Beyond 2030 Challenge -kilpailu kannustaa lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita sukeltamaan tieteen ja teknologian maailmaan. Kaikille Lounais-Suomen toisen asteen opiskelijoille suunnatun kilpailun kunnianhimoiinen tavoite on löytää luovia ratkaisuja, jotka pelastavat planeetan ja ihmisen.

Samalla kannustetaan nuoria löytämään tekniikan alan ja luonnontieteiden lukemattomat ura- ja opiskelumahdollisuudet ja lisätään eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Kyseessä on ensimmäinen Suomessa järjestetty julkishallinnon ja yksityisten yritysten yhteinen tiedekilpailu.

Turussa ja koko Lounais-Suomessa on pula varsinkin diplomi-insinööreistä, insinööreistä sekä muista tekniikan alan ja luonnontieteiden huippuammattilaisista. Kannustaakseen toisen asteen opiskelijoita tieteen ja teknologian aloille, Turun kaupunki ja Bayer järjestävät tiedekilpailun yhteistyössä alueen korkeakoulujen ja yritysten kanssa.

Kilpailun tiedotteessa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kiittelee Bayeria erinomaisesta yhteistyöstä, joka saattaa laajentua myös uusiin kumppanuuksiin. 

Kilpailussa opiskelijat työskentelevät itse valitsemiensa tutkimushankkeiden kanssa löytääkseen luovia ratkaisuja kestävämmän asumisalueen nyt ja tulevaisuudessa. Ideat voivat liittyä ilmastonmuutokseen, kestävään kehitykseen, kiertotalouteen tai sosiaaliseen ympäristöön tai vaikkapa hyvinvointiteknologiaan tai köyhyyden ja sairauksien vähentämiseen. Kilpailu huipentuu päätöstilaisuuteen, jossa kilpailun parhaimmistolla on mahdollisuus esitellä projektinsa ja voittaa huippupalkintoja.

Bayer Nordicin pääjohtaja Miriam Holstein.sanoo tiedekilpailun yhdistävän yhtiölle kaksi erityisen tärkeää painopistettä: tieteen ja kestävän kehityksen.

– Tieteen ja teknologian avulla voidaan synnyttää uusia innovaatioita kohti parempaa tulevaisuutta ja osaajat ovat tässä tärkeässä roolissa.

Lisätietoa tiedekilpailusta löytyy osoitteesta www.turku.fi/beyond2030. Hakuaika kestää 11.9. asti. Ilmoittautuneiden joukosta valitaan 30 parasta ideaa syyskuun lopulta marraskuun loppuun kestävään projektivaiheeseen. 

Projektivaiheeseen edenneiden ryhmien sparraajina toimivat korkeakouluopiskelijat Turun korkeakouluista. Tuomaristo valitsee 10 parasta projektia joulukuun aikana. Päätöstilaisuus järjestetään tammikuussa 2021. Kilpailun kolme parasta joukkuetta palkitaan palkinnoin.

Lue lisää Beyond 2030 Challenge -kilpailusta.