Hyppää sisältöön

Bayer on yksi Suomen suurimmista yhteisöveron maksajista – 141 miljoonaa euroa vuonna 2019

Bayer maksoi vuonna 2019 yhteensä 141 miljoonaa euroa yhteisöveroa Suomeen. Summa koostuu Espoossa sijaitsevan Bayer Nordic SE:n ja turkulaisen Bayer Oy:n yhteenlasketusta veropotista. Bayer investoi vuosittain noin 80 miljoonaa euroa Suomeen. Vuosina 2011 – 2019 Bayer on maksanut yhteisöveroja Suomeen yli miljardi euroa.

Vuotta 2019 koskevat verotiedot julkaistiin Suomessa 3.11.2020. Bayer on jo useana vuotena ollut yksi suurimpia yhteisöverojen maksajia Suomessa. Viime vuonna yhtiö maksoi yhteisöveroja yhteensä 141 miljoonaa euroa. Vuosina 2011 – 2019 Bayer on maksanut yhteisöveroja Suomeen yli miljardi euroa.

Turun tuotantolaitos on yksi Bayerin suurimmista lääketehtaista maailmanlaajuisesti. Tuotteita viedään yli 130 eri maahan, ja vuonna 2019 hormonikierukkaperheen myynti ylitti 1,2 miljardia euroa.

Yritys investoi vuosittain noin 80 miljoonaa euroa Suomeen ja julkaisi syksyllä merkittävän 35 miljoonan lisäinvestoinnin Turun tuotantolaitokseen.

Bayer Nordicin toimitusjohtaja Miriam Holstein sanoo tiedotteessa olevansa ylpeä yrityksen kantamasta yhteiskuntavastuusta.

– Bayerille on tärkeää, että verot maksetaan sinne missä arvo luodaan. Bayerilla on vahva taloudellinen jalanjälki Suomessa, ja me uskomme Suomen ainutlaatuiseen ja innovatiiviseen ekosysteemiin sekä yhteistyön voimaan suomalaisen yhteiskunnan rakentajina myös tulevaisuudessa, Holstein sanoo.

Holsteinin mukaan Suomi on kansainvälisen lääkeyhtiön näkökulmasta hyvä paikka investoida, ja Suomi on suotuisa  toimintaympäristö tuotannolle ja uusien tuotteiden kehittämiselle. Kiitosta saa myös panostaminen koulutukseen ja innovaatioihin.

– Suomen vahvuuksia ovat mm. digitaalinen terveysteknologia, kliinisen tutkimuksen osaaminen sekä lääkkeiden kehitystyö. Uskon, että investoimalla innovaatiotoimintaan, huippututkimukseen ja korkeaan koulutustasoon Suomi säilyy kilpailukykyisenä globaalissa toimintaympäristössä myös tulevaisuudessa.

Bayer oli vuonna 2019 Suomen kolmanneksi suurin yhteisöveron maksaja. Kaikkein suurin maksaja oli Neste, jonka konserniin kuuluvat yhtiöt maksoivat yhteenlaskettuna yhteisöveroa 224 miljoonaa euroa.

Lue lisää Bayerin tiedotteessa.