Hyppää sisältöön

BASF mukana miljardiluokan allianssissa – etsii ratkaisuja muovijäteongelmiin

Lähes 30 yritystä muoviteollisuuden arvoketjussa perustavat kansainvälisen allianssin End Plastic Waste löytämään ratkaisuja maailman jätemuoviongelmiin.

Allianssi End Plastics Waste etsii ja edistää ratkaisuja, jotka vähentävät ja estävät muovijätteen hallitsematonta hävittämistä ympäristöön, etenkin valtameriin. End Plastic Waste (AEPW) on jo sitoutunut yli miljardiin euroon. Tavoite on investoida 1,5 miljardia dollaria seuraavan viiden vuoden aikana eri hankkeisiin ja yhteistyöhön.

Hankkeissa kehitetään ja saatetaan markkinoille teollisessa mittakaavassa uusia ratkaisuja muovijätteen minimointiin ja hallintaan. Tähän sisältyy myös käytettyjen muovien hyödyntäminen uudelleenkäyttöön kiertotalouden mahdollistamiseksi.

Voittoa tavoittelematon allianssi kokoaa yhteen kansainvälisiä muovin arvoketjun yrityksiä: kemianteollisuuden yrityksiä, muovi- ja kuluttajatuotevalmistajia, kaupan ja jätteenkäsittelyn yrityksiä Allianssi toimii myös hallitusten, kansainvälisten järjestöjen, kuten YK:n ympäristöohjelman, yliopistojen, järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa. 

BASF on vahvasti mukana End Plastics Waste-allianssissa aluasta asti. BASFin johtaja Martin Brudermüller korostaa tiedotteessa muovien etuja ja vahvuuksia materiaalina itsessään. Ongelmat tulevat silloin, kun muoveja ei käytetä, hävitetä tai kierrätetä vastuulllisesti. 

Lue lisää BASFin tiedotteessa (englanniksi).