Hyppää sisältöön

Anni Siltanen: Kesäduuni on vastuullinen valinta – työntekijälle ja työnantajalle

Kesäduunien hakeminen on juuri nyt kuumimmillaan. Parhaimmillaan kesätyöpaikasta jää pysyvä, hyvä kokemus niin tekijälle kuin työnantajalle. Kemianteollisuus työllistää ensi kesänäkin tuhansia nuoria.

Kesäduuni on usein nuorelle ensimmäinen konkreettinen kosketus työelämään. Siitä jää aina jälki niin tekijään kuin työllistäjään. Millainen jälki? Toivottavasti sillä on vahvistava vaikutus nuoreen: olen oikealla tiellä, tämä juttu kiinnostaa, minä osaan ja opin. Vaikutus voi tietenkin olla myös: tänne en ainakaan palaa takaisin. Työnantajalla on suuri vastuu siitä, minkälainen kokemus nuorelle kesäduunistaan jää. Vastuuta vaaditaan tietenkin myös nuorelta.

Vastuullisessa kesäduunissa työntekijä oppii uutta, perehtyy alaan tarkemmin, verkostoituu ja vieläpä kertoo kokemuksistaan muille. Työnantaja ottaa nuoren tosissaan, perehdyttää tehtäviinsä, ohjaa ja innostaa. Näin luodaan pohjaa tuleville rekrytoinneille. Juuri näin: kaikki hyötyvät.

Kemia on yksi Suomen tärkeimmistä teollisuuden aloista, ja siinä on ratkaisu moniin maailmanlaajuisiin hyvän elämän haasteisiin. Ei ihme, että joka kesä kemianteollisuuteen tutustuu tuhansia kesäduunilaisia.

Vastuullinen kesäduuni on kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Kampanja haastaa myös kemianteollisuuden yritykset tarjoamaan nuorille sellaisia kesätöitä, jotka kannustavat hakeutumaan alalle myöhemminkin. Nyt mukaan!

Olemme Kesä kemiassa-blogiin keränneet kymmeniä kesätyökokemuksia kemianteollisuudesta. Ihan mahtavia tarinoita oppimisesta, osaamisesta ja omien vahvuuksien löytämisestä. 

Anni Siltanen

Asiantuntija, Osaaminen ja vetovoima