Hyppää sisältöön

Akkuteknologian apulaisprofessori Pekka Peljolle arvostettu ERC-rahoitus

Turun yliopiston akkuteknologian apulaisprofessori Pekka Peljo on saanut Euroopan tutkimusneuvosto ERC:n Starting grant -apurahan.

Viisivuotinen rahoitus mahdollistaa huipputasoisen materiaalitekniikan tutkimuksen.

ERC Starting grant on yksi Euroopan kilpailluimmista rahoituksista. Se on henkilökohtainen apuraha, joka on tarkoitettu erittäin korkeatasoisen tieteellisen tutkimuksen rahoittamiseen. Rahoitus myönnetään uransa alkuvaiheessa olevalle huippututkijalle. Korkean tieteellisen tason lisäksi hakemuksilta vaaditaan tiedettä uudistavia näkökulmia.

Pekka Peljon tutkimusprojektissa etsitään keinoja laajentaa energian varastoimiseen soveltuvien materiaalien joukkoa. Lähes 1,5 miljoonan euron rahoitus mahdollistaa tutkimusryhmän perustamisen ja kehittämisen. Tämän ja muun jo hankitun rahoituksen avulla tutkimusryhmän kokoa voidaan kasvattaa yli 10 henkeen. Se alkaa Peljon mukaan olla riittävän kokoinen joukko huippututkimuksen tekemiseen.

Pekka Peljo on valmistunut tekniikan tohtoriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2013. Hän on työskennellyt viisi vuotta Sveitsissä École Polytechnique Fédérale de Lausannessa (EPFL) ja sen jälkeen pari vuotta Aalto-yliopistossa akatemiatutkijana.

Lue lisää Turun yliopiston tiedotteessa.