Hyppää sisältöön

2019 on Tekniikan museon juhlavuosi, ja se näkyy monin tavoin

Tekniikan museo viettää puolivuosisataista syntymävuottaan ennätystahdissa ja vankasti etukenossa. Museo juhlii koko vuoden ajan tapahtumilla ja tempauksilla sekä nostamalla esiin teknologiaperintöä.

Tekniikan museon säätiö päätti museon perustamisesta vuonna 1969. Helsingin Vanhassakaupungissa Kuninkaankartanonsaarella sijaitseva museo juhlii koko vuoden ajan järjestämällä tapahtumia ja tempauksia sekä nostamalla esiin teknologiaperinnön merkitystä. 

Tekniikan musoe saavutti uuden kävijäennätyksen vuonna 2018, kun 40 000 kävijän raja ylittyi. Edellinen kävijäennätys rikkoutui vuonna 2017, pitkälti Tekniikan maa-näyttelyn ansiosta. Näyttely on osoittautunut pystyvän yhdistämään yritysten ja yhteistyökumppanien sisällöllistä asiantuntijuutta museon osaamiseen. 

Tekniikan museossa avataan syksyllä lapsille suunnattava elämyksellinen näyttely ja oppimisympäristö, joka innostaa tutkimaan tekniikan olemusta, ilmiöitä ja muutosta. Näyttely on esillä aina vuoteen 2024 asti, ja se tavoittaa arvion mukaan noin 250 000 kävijää. Tähän näyttelyyn voivat myös yritykset osallistua yhteistyökumppaneina. 

Tekniikan museon syntymäpäiväjuhlat koko perheelle järjestetään 9.2.2019 klo 12-15. 

Lisätietoja

Lahjoituskampanjasta ja näyttely-yhteistyöstä lisätietoa saa Tekniikan museon johtajalta  Marjo Mikkolalta, marjo.mikkola@tekniikanmuseo.fi, puh. 050 3755 687.