Hyppää sisältöön

Turun Biotaloustreffit 15.9.2015 − pöhinästä bisnestä!

Turun Biotaloustreffit 15.9.2015 kokoaa alueen yritykset ja biotalouden keskeiset toimijat yhteen. Biotaloustreffeillä halutaan vauhdittaa uutta liiketoimintaa, pilotointia ja innovaatioita.

Turun biotaloustreffit kerää yhteen noin 60 osallistujaa. Tilaisuus rakentuu puheenvuoroista ja ryhmätyöskentelystä. Esillä ovat muun muassa Clewer Oy, BLN-Woods Oy ja Metgen Oy.

‒ On hienoa, että saamme Biotaloustreffit Turkuun ja Turku Science Park Oy on voinut auttaa oman alueemme painopisteiden mukaan tuomista tilaisuuteen. Kiinnostus on ollut suurta, sillä tulijoita olisi ollut enemmän kuin tila antaa myöden, kertoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Linda Fröberg-Niemi Turku Science Parkin johdolla toimivasta Raision Smart Chemistry Parkista.

Biotaloudessa käytetään uusiutuvia luonnonvaroja ja teknologiaa kestävällä tavalla ruoan, tuotteiden, materiaalien, energian ja palvelujen tuottamiseen.  Suomen biotalousstrategian mukaisesti tavoitteena on nostaa biotalouden liikevaihto nykyisestä 60 miljardista 100 miljardiin vuoteen 2025 mennessä ja luoda 100 000 uutta työpaikkaa. Suomella on kaikki mahdollisuudet toimia biotalouden, kiertotalouden ja puhtaiden ratkaisujen edelläkävijänä.

– Jo nyt meillä on esimerkkejä tärkeistä vientituotteista kuten uusiutuvat liikennepolttoaineet, biopohjaiset kemikaalit, lannoitteet ja vesikemia. Asukasta kohden laskettuna Suomessa on EU:n korkein biokapasiteetti. Se ei kuitenkaan yksin riitä vaan tarvitaan eri toimialojen yhteistyötä, osaamisten yhdistämistä sekä panostuksia kemiaan, biotekniikkaan ja muuhun korkeaan teknologiaan, sanoo Kemianteollisuus ry:n asiamies Maija Pohjakallio.

Biotaloustreffit yrityksille -tapahtumia järjestetään syksyn 2015 aikana ympäri Suomea. Tilaisuudet järjestää verkosto, jossa mukana ovat Elintarviketeollisuusliitto ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Teknologiateollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry, MMM, TEM, VTT, Tekes ja paikalliset järjestäjät. 

Lisätietoja

Turun tilaisuuden ohjelma:

http://www.turkusciencepark.com/media/uploads/biotaloustreffit_ohjelma_turku.pdf

Maija Pohjakallio
Kemianteollisuus ry, asiamies, tekniikan tohtori, maija.pohjakallio@kemianteollisuus.fi, puh. 050 595 6891

Linda Fröberg-Niemi
Turku Science Park Oy/ Smart Chemistry Park, kehityspäällikkö,
linda.froberg-niemi@turkusciencepark.com, puh. 050 587 3441

 

Kemia – osa hyvää elämää

 

kemianteollisuus.fi

Twitter: @Kemianteollisuu

Slideshare:www.slideshare.net/Kemianteollisuusry

Linkedin:http://linkd.in/1g4vUbs

Tilaa uutiskirje:http://bit.ly/1Mk0cTq 

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on yli 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on lähes neljännes. Kemianteollisuuden liikevaihto on 25 miljardia ja se työllistää Suomessa suoraan 34 000 henkilöä.