Hyppää sisältöön
Etusivu Kesätyöt kemianteollisuudessa

Kesätyöt kemianteollisuudessa

Kesätyöt on paras tapa lisätä alan vetovoimaa ja houkuttelevuutta nuorten silmissä!

Kemianteollisuus on yksi Suomen tärkeimmistä teollisuuden aloista. Uusia osaajia tarvitaan alan ammattilaisista korkeakoulutettuihin. Mikä olisi parempi keino lisätä alan vetovoimaa ja houkuttelevuutta nuorten silmissä kuin positiiviset kesätyökokemukset työelämästä ja kemianteollisuuden yrityksistä sekä eri työtehtävistä teollisuudessa? Nuorten teot, ajatukset ja ideat voivat myös tuoda uudenlaista virtaa ja osaamista työpaikoille.

On tärkeää, että kesätöitä tarjotaan niin nuoremmille koululaisille kuin jo toimialalle mahdollisesti suuntautuville opiskelijoille. Kesällä 2023 Kemianteollisuus ry:n jäsenyritykset tarjosivat nuorille lähes 2 500 kesätyöpaikkaa. Kannustamme kaikkia toimialamme yrityksiä avaamaan teollisuuden ovet nuorille myös kesällä 2024!

Toimialan työehtosopimusosapuolet ovat helpottaneet nuorempien koululaisten palkkaamista jo vuosia Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmalla, josta on sovittu myös vuosiksi 2024 ja 2025. Opiskelijoiden palkkaamista puolestaan on helpotettu muun muassa sopimalla erilliset palkkataulukot harjoittelijoita/kesätyöntekijöitä koskien.

Kannustamme kaikkia toimialamme yrityksiä avaamaan teollisuuden ovet nuorille myös kesällä 2024! Kemianteollisuuden jäsenyritykset löydät täältä. Lisätietoja kesätyöntekijöistä ja harjoittelijoista löydät KemiaExtrasta.

Ohjelman tarkoituksena on kannustaa yrityksiä palkkaamaan myös nuorempia koululaisia kesätöihin. Tutustumaan työelämään ja yrityksiin.

Kesäharjoittelijat ovat peruskoululaisia, lukiolaisia, kymppiluokkalaisia tai VALMA-koulutukseen osallistuvia nuoria.

Nuoret ovat määräaikaisessa työsuhteessa, jonka kesto on kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää ja jakso voidaan sijoittaa 1.6. – 31.8. väliselle ajalle. Nuorella voi olla useampi tämän kesäharjoitteluohjelman mukainen tutustumisjakso samalla työnantajalla saman kesän aikana.

Kertakaikkinen palkka kahden viikon tai kymmenen työpäivän jaksosta on 375 euroa niin vuosina 2024 kuin 2025. Palkka sisältää tutustumisjaksolta kertyneen lomakorvauksen.

Palkasta maksetaan lakisääteiset sosiaaliturvamaksut henkilön iästä riippuen.

Kemianteollisuuden jäsenyritykset löydät täältä.

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia ja merkityksellisiä kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille. Opiskeluaikana hankittu työkokemus on arvokas osa tulevaisuuden urapolkua. Kesätyön kautta voit löytää itsesi työskentelemästä jo opintojen ohessa. Esimerkiksi diplomityön tai opinnäytteen tekeminen alamme yritykseen on myös mahdollista.

Kesätyöt, harjoittelut sekä opinnäytetyöt kemianteollisuuden aloilta löydät ottamalla suoraan yhteyttä sinua kiinnostaviin yrityksiin. Myös korkeakoulusi voi auttaa sinua kesätyön tai harjoittelupaikan löytämisessä.

Kemianteollisuuden jäsenyritykset löydät täältä.

Kemianteollisuudessa on monipuolisia kesätyöpaikkoja esimerkiksi opintoihin liittyvään harjoitteluun, muokattuun erilliseen kesätyötehtävään tai vuosilomatuuraukseen. Kesätyöntekijät opiskelevat tyypillisesti ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa, mutta on mahdollista, että kesätyöntekijä on peruskoululainen. Kesätyöntekijöiden palkka määräytyy työehtosopimuksen määräysten mukaisesti.

Alle 18-vuotiaiden kohdalla on noudatettava lakia nuorista työntekijöistä ja huomattava erityiset määräykset lain mukaan vaaralliseksi luokitelluista töistä. Myös oppi- tai koulutussopimuksella voi työllistyä kesäksi kemianteollisuuteen. KemiaExtrasta löydät yhteenvedot harjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden palkkauksesta aloittain ja henkilöstöryhmittäin.

Lisätietoa Kemianteollisuuden jäsenyrityksistä löydät täältä.