Orthex on suomalainen menestystarina

Uutiset | 05.03.2019

Orthex on onnistunut tekemään arjen muovituotteita, joiista on tullut sekä käsitteitä että myyntihittejä. Menestystuotteiden pohjana on hyvä, käyttäjälähtöinen suunnittelu. Ilta-Sanomat on tehnyt perusteellisen artikkelin Orthexista ja sen tuotteista.

Lohjalaisella Orthex Groupilla on pitkät perinteet kodin käyttötavaroiden valmistamisessa. Yhtiö perustettin vuonna 1955, ja vuosikymmmenten varrella siihen on fuusioitu myös yritykset  Sveico AB ja Hammarplast Consumer AB. Nykyään Orthexilla on asiakkaita 40 maassa ja neljässä maanosassa. 

Ilta-Sanomien toimittaja Mikko Marttisen juttu avaa Orthexiin filosofiaa tuottaa korkeatasoisia arjen muovisia käyttöesineitä. Ensimmäinen menestystuote oli jo 1950-luvulla pakastusrasia Jäänalle, jonka suunnitteli nuori teollinen muotoilija Laura Huhtela-Bremer. Hän suunnitteli rasian, joka oli kevyt, helppo käsitellä, puhdistaa ja pinota. Jokainen rasian muoto on tarkoin suunniteltu käyttöä varten. Jäänalle sopii sekä pakastamiseen että eväsrasiaksi. Jäänallea on 25 vuoden aikana myyty miljoonia kappaleita. Ilta-Sanomien kyselyn mukaan pakastusrasia on suomalaisiin koteihin eniten levinnyt tuote. 

Orthexin historiaan liittyvät myös Suomen ensimmäiset ämpärijonot 1960-luvulla. Siihen asti oli käytetty raskaita ja epäkäytännöllisiä sinkkiämpäreitä. Orthexin muoviympärietä - kahvassa kolme uurretta - myytiin miljoona kappaletta vuodessa. Menekki oli niin valtava, että kaupan keskusliikkeet lähettivät tehtaalle omat autot varmistamaan, että saivat tarvittavan määrän muoviämpäreitä myyntiin. 

Orthexin Lohjan tehtaalla työskentelee nykyisin noin 65 henkilöä, ja tuotanto aiotaan säilyttää Suomessa tulevaisuudessakin. Ilta--Sanomien jutussa Orthexin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew ja tehtaanjohtaja Tom Ståhlberg sanovat tuotannon jatkamiselle Suomessa olevan painavat perusteet: tuoteturvallisuus, laadun varmuus ja nopeat toimitusajat  

Lue Mikko Marttisen artikkeli Orthexista Ilta-Sanomissa. 

Lisätiedot

Orthex Group Oy 

Katso myös
Tiedotteet | 25.03.2019

Vientiyrityksien johtajien suositukset Suomelle: Suunta on oikea, perusasiat ratkaisevia investointipäätöksissä

Tiedotteet | 14.03.2019

Kemianteollisuuden vienti nousi yli 12 miljardiin - alan investoinnit Suomeen kasvussa

Uutiset | 11.03.2019

Vientiliittojen eduskuntavaalikiertueen viimeiset tilaisuudet 11.3.

Tiedotteet | 08.03.2019

Suomeen tarvitaan tervettä keskustelua teollisuuden kilpailukykytekijöistä

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi