Hyppää sisältöön

LUMA-keskus Suomi: StarT-Yleisöäänestys 15.3. – 15.4. – Inspiroidu ja äänestä!

LUMA-keskus Suomi kutsuu kaikki mukaan StarTin yleisöäänestykseen. Hyvien opetuskäytänteiden sekä lasten ja nuorten toteuttamien projektitöiden videot on nyt julkaistu StarTin Padlet-alustalla. Tutustu videoihin ja anna äänesi suosikeillesi.

StarTin päätavoite on vahvistaa lasten ja nuorten kiinnostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologiaa kohtaan. Lisäksi StarT tukee ja kannustaa oppimisyhteisöjä luomaan opetussuunnitelmien mukaisia, monialaista oppimista tukevia opetuskäytänteitä. Tänä vuonna StarTiin otti osaa yli tuhat oppimisyhteisöä yli 35 eri maasta.

Esikarsinnan kautta jatkoon valikoituneiden projektien ja käytänteiden videot on jaettu kaikkien iloksi ja inspiraatioksi StarTin Padletissa. Videoiden kautta jaetaan ideoita ja oppimisen riemua!

Linkit Padletiin:

 

Äänestäminen tapahtuu tykkäämällä videosta, jossa on esitelty mielestään paras StarT-projekti tai hyvä opetuskäytänne. Yleisöäänestys on käynnissä 15.3-15.4.2021. Myös kansainvälinen yleisöäänestys kansainvälisesti parhaista järjestetään 22.3. alkaen.  

Yleisöäänestyksen tavoitteena on jakaa oppimisen iloa koko maailman kanssa sekä mahdollistaa kaikkien osallistuminen. Eniten tykkäyksiä saaneet videot palkitaan Yleisön suosikki -kunniamaininnoilla StarTin virtuaaliviikolla pe 16.4. klo 14–15.  StarTin virtuaaliviikko on maksuton ja kaikille avoin virtuaalinen tiede- ja teknologiatapahtuma, joka tarjoaa innostavia työpajoja lapsille ja nuorille sekä uusia ideoita opettajille eheyttävän ja monialaisen opetuksen toteuttamiseen LUMA-aineiden parissa.

Kemianteollisuus ry on mukana äänestyksen tuomaristossa. 

LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen on luonut uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin vuonna 2016. StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia ja ilmiölähtöisiä projekteja. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Lue lisää.