Kumitaituri-ohjelma etenee myötätuulessa

Uutiset | 19.11.2018

Kumialan vetovoiman parantamiseksi kehitetty, yksilöllisesti räätälöitävä Kumitaituri-koulutusohjelma luo joustavan työssäoppimisen mallin osaksi ammatillista perustutkintoa. Ensimmäinen Kumitaituri valmistunee keväällä 2019.

Kumitaituri-ohjelmassa yritykset valitsevat hakijoiden joukosta itselleen sopivimmat opiskelijat, joille räätälöidään oma taituripolku. Teknikum-konserni on ollut mukana Kumitaituriohjelmassa sen startista, vuoden 2017 yhteishausta lähtien.

- Ensimmäinen Kumitaituri valmistunee keväällä 2019. Hänellä oli erittäin hyvä hakemus ja motivaatiokirje, joka vakuutti Teknikumin. Hän opiskeli Tampereen seudun ammattiopistossa Tredussa muovi- ja kumialan perustutkintoa, minkä lisäksi hänellä on opintoja ammattikorkeakoulussa. Hänen opintonsa ovat edenneet hyvin, ja on hyvin mahdollista, että Teknikum palkkaa miehen keväällä. Lisäksi yksi nainen on Kumitaituri-putkessa opiskellessaan prosessitekniikkaa, sanoo Teknikum-konsernin henkilöstöjohtaja Arja Sarkanen.

-Kannustamme myös, että Teknikumin omaa henkilöstöä hakee hyvällä motivaatiolla Kumitaituri-ohjelmaan.

Sarkanen sanoo kumiteollisuudella olevan paljon uramahdollisuuksia, joista ei yleensä tiedetä.

- Räätälöitävä koulutus on työläs kaikille tahoille, mutta se ehdottomasti kannattaa. Vaatii kaikilta osapuolilta – opiskelijoilta, yrityksiltä ja oppilaitoksilta – hyvää yhteistyötä, jotta homma saadaan sujumaan.  Nyt luottavaisin mielin eteenpäin!

- Kumitaituri -ohjelma on erinomainen esimerkki yhteistyöstä, josta hyötyvät kaikki: yritykset, oppilaitokset ja opiskelijat. On meidän kaikkien vastuulla varmistaa, että Suomessa on tulevaisuudessa oikeanlaista teollisuusosaamista. Pirkanmaalla yritykset ja oppilaitokset ovat onnistuneet luomaan mallin, joka ihanteellisesti vastaa juuri tähän haasteeseen, sanoo Kumiteollisuus ry:n toimitusjohtaja Sami Nikander.

- Kilpailukyvyn kannalta on erityisen tärkeää varmistaa, että meillä on tulevaisuudessakin oikeanlaista osaamista. Teollisuuden työtehtävät muuttuvat, mutta kumiteollisuus on Pirkanmaalla jatkossakin erittäin tärkeä työllistäjä. Kumitaituri-ohjelman avulla olemme halunneet vastata oikeanlaisten osaajien saatavuuteen ja alan vetovoimahaasteeseen niin, että kaikki hyötyvät. Kun opiskelija pääsee tutustumaan teollisuuteen jo opintojen alkuvaiheessa, oppii hän paitsi oman alansa työtehtävät autenttisessa ympäristössä, myös työelämätaitoja. Yritys saa sille räätälöityä osaamista. Kaikki voittavat. Lisäksi Kumitaituri on juuri sellaista toimintaa, jota ammatillisen koulutuksen uudistus edellyttää, ja siinä olemme onnistuneet.

Katso myös
Tiedotteet | 08.04.2021

Ilmasto pelastuu osaamisella − Kuusi hiilineutraaliuteen tarvittavaa strategista kyvykkyyttä ja menestyksen tekijää kemianteollisuudessa

Kannanotot | 26.03.2021

Kemianteollisuuden ja Metsäteollisuuden lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksesta ja siihen liittyviksi laeiksi

Uutiset | 16.03.2021

Oppilaitosten ja yritysten yhteistyö on ammatillisen koulutuksen keskiössä - tarvitaan joustavia malleja ja rahoitusmahdollisuuksia

Uutiset | 15.03.2021

LUMA-keskus Suomi: StarT-Yleisöäänestys 15.3. - 15.4. – Inspiroidu ja äänestä!

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna