Hyppää sisältöön

Kesätyöpaikat

Kemianteollisuuden yritykset tarjoavat työssäoppimis- ja harjoittelupaikkoja sekä kesätyöpaikkoja opiskelijoille ja koululaisille. Kemia on yksi Suomen tärkeimmistä teollisuuden aloista, jossa ratkaistaan monia maailmanlaajuisia hyvän elämän haasteita. 

Kemianteollisuus tarjoaa nuorille maailmaa muuttavia kesätöitä. Alan yritykset tarjoavat niin työssäoppimis-, harjoittelu- kuin kesätyöpaikkoja. Uusia osaajia tarvitaan alan ammattilaisista korkeakoulutettuihin. Kesällä 2023 Kemianteollisuus ry:n jäsenyritykset tarjosivat yhteensä lähes 2 500 kesätyöpaikkaa. Oletko sinä tulevana kesänä yksi heistä?

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia kesätyömahdollisuuksia peruskoululaisille ja lukiolaisille. Kesätyöpaikkoja löydät parhaiten seuraamalla työpaikkailmoituksia sekä ottamalla suoraan yhteyttä kemianteollisuuden yrityksiin. Voit myös suorittaa TET-harjoittelun kemianteollisuuden toimialalla. 

Kemianteollisuudella on oma ”Tutustu työelämään ja tienaa” -harjoitteluohjelma. Kyseinen harjoitteluohjelma tarjoaa omakohtaista kokemusta kemianteollisuudesta, yritysten toiminnasta, erilaisista työtehtävistä sekä alan tarjoamista työmahdollisuuksista. Kesäharjoittelupaikkoja haetaan suoraan alan yrityksistä. Harjoittelujakso kestää joko kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää. Jakso voidaan sijoittaa 1.6.–31.8. väliselle ajalle vuosina 2023-2025.

Kemianteollisuuden jäsenyritykset löydät täältä.

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia opinto- ja uramahdollisuuksia ammatillisille osaajille – prosessiteollisuudesta lasinpuhallukseen ja laboratoriotyöhön. Myös oppi- tai koulutussopimuksella voi työllistyä kemianteollisuuteen. Voit kysyä lisää oppisopimus- ja koulutussopimuksista omalta oppilaitokseltasi tai olemalla yhteydessä suoraan sinua kiinnostavaan yritykseen.

Lisätietoa Kemianteollisuuden jäsenyrityksistä löydät täältä.

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia ja merkityksellisiä kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille. Opiskeluaikana hankittu työkokemus on arvokas osa tulevaisuuden urapolkua. Kesätyön kautta voit löytää itsesi työskentelemästä jo opintojen ohessa. Esimerkiksi diplomityön tai opinnäytteen tekeminen alamme yritykseen on myös mahdollista.

Kesätyöt, harjoittelut sekä opinnäytetyöt kemianteollisuuden aloilta löydät ottamalla suoraan yhteyttä sinua kiinnostaviin yrityksiin. Kemianteollisuuden kesätyölaskuri kerää alan yritysten paikat yhdelle sivulle – tsekkaa se täältä! Myös korkeakoulusi voi auttaa sinua kesätyön tai harjoittelupaikan löytämisessä.

Kemianteollisuuden jäsenyritykset löydät täältä.

Kemianteollisuuden kesätyöpaikkoihin voi tutustua LinkedIn-sivullamme.

Kesällä 2023 mukana olivat: 

Amcor Flexibles Valkeakoski Oy

Borealis Polymers Oy

CABB Oy

Charles River Discovery Research Services Finland

Coreplast Laitila Oy

Finnfeeds Finland Oy

Geberit Production Oy

Genencor International Oy

Huhtamäki Oyj

JRS Pharma Oy

Kemianteollisuus ry

Kemira Oyj

Kiilto Oy

Lassila & Tikanoja

Oy Linde Gas Ab

Mirka Oy

Molok Oy

Neste Oyj

Nokian Renkaat Oyj

Nornickel Harjavalta 

Orion Oyj

Roal Oy

Serres Oy

Sun Chemical

Terrafame Oy

Umicore Oy

Oy Visko Teepak Ab

Yara Suomi Oy