Turvallisuus on asennetta ja oppimista

Uutiset | 22.05.2018

Oulun Turvallisuuspäivä 26.4.2018

Oulussa huhtikuun lopulla toteutettu Turvallisuuspäivä osoitti, että turvallisuusosaaminen kehittyy oppilaitosten ja yritysten yhteistyöllä, ja yhdessä oppien. Kaikki hyötyvät.

Turvallisuusosaamista kehitettiin oppilaitoksen ja yritysten hyvällä yhteistyöllä 26.4. Oulun seudun Turvallisuuspäivässä. Teoriat muuttuivat käytännöiksi.  Turvallisuuspäivän toteuttivat yhteistyössä Oulun seudun ammattiopisto OSAO , kemian alan yritykset Eastman Chemicals Company ja Air Liquide Finland ja Pohjois-Suomen Turvapuisto .

Aamupäivän esityksissä tilaisuuden järjestäjät käsittelivät turvallisuuden kehittämistä ja tapaturmien välttämistä. Esityksiä seurasi noin sata prosessiteollisuuden, sähkö- ja automaatioalan, kone- ja tuotantotekniikan opiskelijaa opettajineen. Luentojen ja lounaan jälkeen siirryttiin käytännön harjoituksiin Pohjois-Suomen Turvapuistoon.

- Kaikissa Oulun seudun ammattiopiston yksiköissä pidetään turvallisuuskävelyt, samoin opiskelijoiden pitää suorittaa työturvallisuus- ja tulityökortit. Opiskelijat käyttävät henkilökohtaisia suojaimia ja suoja-asuja. Kaikkien koneiden ja laitteiden käyttöön perehdytetään, sanoo Oulun seudun ammattiopiston sähkö-kemian osaamispalvelun koulutuspäällikkö Kaisa Varis.

-  Oppilaitoksessa tehdään kaikki tarvittava turvallisuusosaamisen eteen. Oppilaitokset ja yritykset eroavat kuitenkin toisistaan monin tavoin, niin myös niiden turvallisuusriksit. Siksi  niiden yhteistyö on äärettömän tärkeää etenkin turvallisuudessa. Usein kyse on asenteesta, ja tässä näen myös haasteen. Kouluympäristössä turvallisuusriskit pystytään minimoimaan vielä eri tarkkuudella kuin työpaikalla pystytään. Turvallisuusosaamisen vankka pohja luodaan oppilaitoksessa. Sen vahvistaminen ja laajentaminen tehdään yrityksissä, sanoo Kaisa Varis.

Turvallisuuspäivä on osa Turvallisuuskumppanuusyhteistyötä. 

(Valokuvassa oikealta Etra Oy:n edustaja Ursula Pohjola ja sähköalan lehtori Seppo Hökkä sekä Oulun seudun ammattiopiston sähkö- ja automaatioalan opiskelijoita. Valokuva: Jouni Ylisuutari, Oulun seudun ammattiopisto OSAO). 

Katso myös
Uutiset | 06.11.2018

Neste ja Clariant yhteistyöhön vastuullisissa ratkaisuissa

Uutiset | 13.09.2018

Gasum jatkaa kulttuurin ja nuorten liikunnan ja urheilun tukemista

Uutiset | 13.09.2018

Neste jälleen kerran Dow Jonesin vastuullisimpien yritysten listalla

Uutiset | 17.08.2018

Turvallisuusosaaminen SuomiAreenalla – hyvän yhteistyön tulos

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi