Tuotantopäällikkö Seppo Laikko, ThermiSol Oy: Energiatehokkuussopimus kannustaa ja motivoi

Uutiset | 09.10.2017

Energiansäästöviikko 9.-15.10.2017

Rakennuseristeiden valmistaja ThermiSol Oy on jo liittynyt energiatehokkuussopimukseen 2017-2025. ThermiSolissa on tehty lukuisia toimenpiteitä energiatehokkuuden kehittämiseksi.

- ThermiSol luopui raskaan polttoöljyn käytöstä 2015 ja siirtyi kokonaan ostohöyryyn. Nyt käytämme kotimaista hakkeella tehtyä ja uusiutuvaa polttoainetta. Ratkaisu korvaa vuodessa noin miljoona litraa polttoöljyä puuhakkeella. Tällä muutoksella hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 3 miljoonalla kilolla. Samalla investointi tukee kotimaisia metsänomistajia ja puunkorjuuketjua, sanoo tuotantopäällikkö Seppo Laikko.

ThermiSolin käyttöön ottama höyryputki palkittiin Sastamalassa vuoden 2015 ympäristötekona.

- Valaistuksessa olemme siirtyneet LED-valoihin.  Sitä mukaa kun tarvetta valaistusmuutoksiin tulee, valitsemme aina LED-valot. Valaistuksessa hyödynnämme myös älykästä ohjausta. Toteutamme vuonna 2016 teettämäämme Teollisuuden energiakatselmusta ja sen toimenpide-ehdotuksia mahdollisuuksien mukaan.

Iso muutos, joka ThermiSolissa tehtiin, oli tuotannon keskittäminen Sastamalaan.

- Yhdestä tehtaasta on luovuttu kokonaan, ja yksi tehdas on ollut suljettuna elokuusta 2014 alkaen. Kun ajamme tuotantoa kahdella tehtaalla entisten neljän sijaan, kaikenlainen tehokkuus on selvästi parantunut, myös energiatehokkuus.

Paljon on ThermiSolilla tehty. Mitä on saavutettu?

- Kaikki suhteelliset kulutukset ovat pienentyneet. Käytämme sähköä ja vettä vähemmän tuotettua yksikköä kohti kuin ennen toimenpiteitä. Siirtyminen höyryn käyttöön polttoaineena on ollut selkeä parannus ja kustannusten leikkaaja.

- Energiatehokkuussopimukseen liittyminen kaudelle 2017-2025 kannustaa ja motivoi huomioimaan energia-asioita. Se tuo myös positiivista julkisuutta.

 Entä henkilökohtaiset vastuulliset valinnat?

- Perusasioita: lajittelen jätteeni ja sammutan valot, kun poistun huoneesta.

(Kuvassa vasemmalla tuotantopäällikkö Seppo Laikko, toimitusjohtaja Veli Ollila ja konetta valvoo operaattori Marko Alanko) 

Katso myös
Uutiset | 30.07.2018

Neste aktiivisesti mukana ekologisen mökkeilyn kokeilussa

Uutiset | 21.12.2017

Kiillolla otetaan lämpöenergiat talteen

Uutiset | 30.11.2017

Advanced Composites Seminar 2017: Muovikomposiitit valtaavat uusia aloja

Uutiset | 10.10.2017

Jukka Lankinen, LOGSTOR Finland: Energiatehokkuussopimus antoi tukevan pohjan tarpeellisille toimenpiteille

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi