Tervetuloa turvallisuuskumppaniksi

Uutiset | 22.11.2018

Turvallisuusosaaminen on osa ammattitaitoa ja tärkeää käytännön työtehtävissä kemianteollisuudessa. Pohjaa osaamiselle luodaan jo opintojen aikana. Mutta miten voimme yhteistyössä tukea tätä oppimista? Kiinnostaako? Tervetuloa turvallisuuskumppaniks!

Turvallisuuskumppani-hankkeessa nostetaan esille turvallisuuskulttuurin ja -osaamisen merkitys etenkin ammattiin johtavassa koulutuksessa. Tavoitteena on lisätä oppilaitosten ja yritysten sekä muiden paikallisten toimijoiden yhteistyötä ja jakaa hyviä käytäntöjä.

Turvallisuuskumppani -yhteistyö on jo käynnistynyt useilla paikkakunnilla. Nyt vuorossa ovat Kuopio 28.11.2018  ja Vantaa 4.12.2018 . Kummallakin paikkakunnalla järjestetään Turvallisuuden aamupäivätilaisuudet, joissa käydään läpi hyviä käytäntöjä, pilotoidaan työkaluja, aktivoidaan opiskelijoita ja pohditaan paikallisia yhteistyömalleja.

Toivotamme yritykset ja oppilaitokset tervetulleiksi kehittämään yhteistyössä tulevien nuorien ammattilaisten turvallisuusosaamista ja asennetta.  

Turvallisuuskumppani -yhteistyön ovat käynnistäneet Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry sekä Ylemmät toimihenkilöt  YTN ry sekä Työturvallisuuskeskus ja Opetushallitus. Toteutuksessa ovat mukana myös opiskelijajärjestöt SAKKI ry ja OSKU ry. Kemianteollisuudessa hanke on osa Responsible Care -ohjelmaa.

 

Turvallisuuskumppanuus 

Katso myös
Uutiset | 20.05.2019

Helsinki Chemicals Forumin ohjelmassa kemikaaliturvallisuuden puhuttavimmat teemat

Uutiset | 14.05.2019

Virtuaalinen laboratorio auttaa keskittymään turvallisuudessa olennaiseen

Uutiset | 09.05.2019

Hanke toi systematiikkaa koulujen kemikaalivarastojen hoitoon

Uutiset | 02.05.2019

Merja Vuori kirjoittaa turvallisuusosaamisesta: yritykset ja oppilaitokset mukaan