Tervetuloa turvallisuuskumppaniksi

Uutiset | 22.11.2018

Turvallisuusosaaminen on osa ammattitaitoa ja tärkeää käytännön työtehtävissä kemianteollisuudessa. Pohjaa osaamiselle luodaan jo opintojen aikana. Mutta miten voimme yhteistyössä tukea tätä oppimista? Kiinnostaako? Tervetuloa turvallisuuskumppaniks!

Turvallisuuskumppani-hankkeessa nostetaan esille turvallisuuskulttuurin ja -osaamisen merkitys etenkin ammattiin johtavassa koulutuksessa. Tavoitteena on lisätä oppilaitosten ja yritysten sekä muiden paikallisten toimijoiden yhteistyötä ja jakaa hyviä käytäntöjä.

Turvallisuuskumppani -yhteistyö on jo käynnistynyt useilla paikkakunnilla. Nyt vuorossa ovat Kuopio 28.11.2018  ja Vantaa 4.12.2018 . Kummallakin paikkakunnalla järjestetään Turvallisuuden aamupäivätilaisuudet, joissa käydään läpi hyviä käytäntöjä, pilotoidaan työkaluja, aktivoidaan opiskelijoita ja pohditaan paikallisia yhteistyömalleja.

Toivotamme yritykset ja oppilaitokset tervetulleiksi kehittämään yhteistyössä tulevien nuorien ammattilaisten turvallisuusosaamista ja asennetta.  

Turvallisuuskumppani -yhteistyön ovat käynnistäneet Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry sekä Ylemmät toimihenkilöt  YTN ry sekä Työturvallisuuskeskus ja Opetushallitus. Toteutuksessa ovat mukana myös opiskelijajärjestöt SAKKI ry ja OSKU ry. Kemianteollisuudessa hanke on osa Responsible Care -ohjelmaa.

 

Turvallisuuskumppanuus 

Katso myös
Kannanotot | 12.12.2018

Lausunto luonnoksesta TUKES:n maksuasetuksen muutokseksi

Uutiset | 07.12.2018

Kuopiossa turvallisuuskumppanuudelle innostunut vastaanotto

Uutiset | 04.12.2018

Slush on nyt, Helsinki Chemicals Forum toukokuussa

Kesä kemiassa -blogit | 30.08.2018

Eveliina Kunttu: Viisi havaintoa kesätyöntekijöiden turvallisuusosaamisesta

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi