Hyppää sisältöön

StarT-yleisöäänestys ‒ yhdessä oppimista ja tekemisen iloa!

LUMA-keskus Suomi kutsuu kaikki osallistumaan StarT kauden 2019-2020 yleisöäänestykseen. StarT:in YouTube -kanavalla on julkaistu videoita StarT-projekteista ja hyvistä käytänteistä. Käy tutustumassa, inspiroidu ja äänestä suosikkiasi!

LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen on käynnistänyt uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin, jossa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia ja ilmiölähtöisiä projekteja. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

StarTin pitkäaikaisena tavoitteena on vakiinnuttaa yhteisöllinen toimintamalli osaksi erilaisten oppimisyhteisöjen – päiväkotien, koulujen ja harrasteryhmien – jokavuotista toimintaa sekä lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opiskelua kohtaan.

Lapsista ja nuorista koostuvat projektitiimit opettajineen ja ohjaajineen jakavat oppimisen iloa kansallisessa ja kansainvälisessä StarT-yhteisössä, jossa on kaudella 2019–2020 ollut mukana  noin 600 oppimisyhteisöä 40:sta eri maasta.

Äänestä suosikkiasi tykkäämällä mielestäsi parasta videota!

StarTin YouTube -kanavalla on julkaistu sekä kansallisten että kansainvälisten oppimisyhteisöjen tekemiä videoita lasten ja nuorten StarT-projekteista sekä hyvistä opetuskäytänteistä. Videoiden kautta jaetaan innostusta ja oppimisen iloa!

Kansallisen ja kansainvälisen yleisöäänestyksen tavoitteena on paitsi jakaa iloa ja  ideoita myös mahdollistaa kaikkien osallistuminen. Tykkäämällä videota, jossa on esitelty sinusta paras StarT -projekti tai hyvä käytänne, voit antaa äänesi kyseiselle projektitiimille tai oppimisyhteisölle. Äänestysaikaa on 5.4. iltaan asti.

Äänestämällä voit aidosti vaikuttaa, sillä tykkäykset huomioidaan valittaessa StarT kauden ansioituneimpia projekteja sekä hyviä käytänteitä. Lisäksi eniten tykkäyksiä saaneet palkitaan StarT 2020 -gaalassa yleisön suosikki -kunniamaininnoin. Gaala on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan huipentuma ja kuluvana lukuvuonna se järjestetään 4.6.2020 Espoossa osana valtakunnallisia LUMA-päiviä.

ÄÄNESTÄ OMAA SUOSIKKIASI VIIMEISTÄÄN 5.4.2020

Suorat linkit kansainväliseen yleisöäänestykseen:

Hyvät käytänteet

International best practices

Kansalliset hyvät käytänteet

Projektit

International projects

Kansalliset projektit

 

Lisätietoja

StarT:ista antaa lisätietoja:

  • Johtaja, professori Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi, 050 514 1450
  • Projektipäällikkö Outi Haatainen, LUMA-keskus Suomi, 050 448 9508

 

http://start.luma.fi/   |   info@start.luma.fi