Kiilto auttaa Muumimaailman muovien kierrättämisessä

Uutiset | 30.07.2019

Naantalin Muumimaailmassa käytetään Kiillon ammattisiivous- ja keittiöhygieniatuotteita.Kun Muumimaailmassa kuultiin Kiillon hakevan kumppania kierrätysprojektiin, tilaisuuteen tartuttiin innollla. Nyt henkilökunnan jäteasemien yhteydessä on kaksi säiliötä, joihin Kiillon tyhjät tuotepakkaukset kerätään.

Muumimaailman ja Kiillon pilottihankkeessa tuotteiden HDPE-muovipakkaukset, eli korkeatiheyksistä polyeteeniä sisältävät pakkaukset, kerätään omiin säiliöihinsä. Tyhjät pakkaukset huuhdellaan, ja niistä poistetaan korkit, sulkimet ja sumuttimet. Sitten ne siirretään kuljetussäiliöön, joka täytyttyään kuljetetaan jätehuoltoyrityksen muoviterminaaliin. 

Kiillon uutisessa kehutaan kierrätysprosessin teettävän vain marginaalisesti enemmän työtä kuin se, että pakkaukset laitettaisiin energiajätteen joukkoon. Kyse on siitä, että asiat tehdään oikein. 

Muumimaailman ja Kiillon pilottihanke kestää kesän ajan. Syksyllä hanketta arvioidaan. Samalla pohditaan, laajennetaanko vastaavanlaista kierrätystä myös muihin muovityyppeihin. Kiilto on käynnistämässä vastaavanlaisia pilotteja myös muiden yritysten kanssa.

Katso myös
Uutiset | 09.07.2019

Orthex tekee kalaverkoista ämpäreitä - ensimmäisenä maailmassa

Uutiset | 27.05.2019

Valtakunnallinen tempaus muistuttaa muovin vastuullisesta käytöstä - #Ämpäristöteko laittaa kovamuovit kiertämään

Uutiset | 29.04.2019

Muovien keräys- ja kierrätyskampanja huipentuu 4.5. Helsingissä

Uutiset | 24.04.2019

Neste ja Oaklandin kaupunki yhteistyöhön – ajoneuvot tankataan kaupungin jätteillä