Kemikaaliturvallisuus kehittyy jakamalla tietoa

Uutiset | 06.02.2019

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto on nostanut kemialliset tekijät kaksivuotiseksi teemaksi 2018-2019. Kampanjassa Terveellinen työ on viestitty työpaikoille kemiallisista tekijöistä yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Vuonna 2018 nostettiin esille hyviä käytäntöjä erityisesti auto- ja metallialalla, kemianteollisuudessa ja rakennusalalla.

- Perinteisen ja some-viestinnän lisäksi on järjestetty useita tilaisuuksia ympäri Suomea, sanoo johtaja Liisa Hakala sosiaali- ja terveysministeriöstä.

- Työmarkkinajärjestöt ovat tuoneet kemiallisten tekijöiden riskien hallintaa esille eri tilaisuuksissaan mm. koulutuspäivillä.  Opettajille on pidetty erillinen tilaisuus, nuorille kirjoitettu tarinan muotoon Turvallisesti työelämään –tietopaketti. On tehty paljon muitakin viestintätoimenpiteitä. Kampanja on otettu hyvin vastaan. On hienoa, miten yritykset ovat jakaneet hyviä käytäntöjään.

Vuonna 2019 kampanja pyrkii entistä enemmän välittämään tietoa kemiallisten tekijöiden riskien hallinnan tueksi.  Suunnittelussa on erilaisia tapahtumia, kuten kampanjatilaisuus 21.5.2019 Helsingissä siivous- ja puhtaanapitoalan sekä sosiaali- ja terveysalan kemiallisista tekijöistä ja niihin liittyvästä riskien tunnistamisesta ja hallinnasta.  Suunnitteilla on laatia tiivis tietokortti (myös verkkoversiona) kemiallisista tekijöistä työssä ja riskien arvioinnista tietoisuuden lisäämiseksi erityisesti pienillä työpaikoilla.

Lisätietoja tulevista tapahtumista saa kampanjan verkkosivuilta www.terveellinentyo.fi.

Katso myös
Uutiset | 19.02.2019

Suomessa turvallisuusosaaminen hyvällä tasolla - aina myös parannettavaa

Uutiset | 24.01.2019

Moderni yhteiskunta tarvitsee turvallisesti käytettäviä kemikaaleja

Uutiset | 14.01.2019

Kiillolla turvallisuus menee kaiken edelle

Uutiset | 09.01.2019

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto 2019 – hakuaika nyt

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi