Bayer rakentaa uuden lääketehtaan Turkuun ja modernisoi vanhan

Uutiset | 10.06.2021

Uusi tuotantolaitos tulee olemaan yksi nykyaikaisimmista lääketehtaista, jossa automaatiota ja robotiikkaa hyödynnetään mittavasti. Kokonaisinvestoinnin arvo on 250 miljoonaa euroa, joka on yksi viime vuosien suurimmista investoinneista Suomessa.

Investointi vahvistaa entisestään Bayerin jalanjälkeä Suomessa ja Turun roolia maailman ehkäisypääkaupunkina. Bayer julkisti uutisen 10.6.2021. 

Bayer Nordicin toimitusjohtaja Miriam Holstein sanoo investoinnin olevan sekä Bayerin että Suomen kannalta merkittävä. Se turvaa pitkän aikavälin tuotannon, mikä on edellytys sille, että Bayerin maailmanlaajuisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin voidaan vastata. Yksi näistä tavoitteista on tarjota sadalle miljoonalla naiselle kehittyvissä maissa mahdollisuus moderniin ehkäisyyn ja perhesuunnitteluun vuoden 2030 loppuun mennessä.

Holstein sanoo Turulla olevan merkittävä rooli Bayerin globaalissa kestävän kehityksen strategiassa, joka on YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukainen.

Uusi tuotantolaitos valmistuu vuoteen 2025 mennessä. Siitä tulee yksi nykyaikaisimmista lääketehtaista, jossa automaatiota ja robotiikkaa hyödynnetään mittavasti. Uusi tuotantolaitos rakennetaan olemassa olevaan rakennukseen Artukaisissa, jossa Bayerilla on jo entuudestaan toimintaa.

Investoinnin merkitys on koko Suomelle ja Turun seudulle huomattava. 

- Tällä hetkellä Bayer työllistää Suomessa yli 1 000 henkilöä, ja viime vuonna palkkasimme lähes 150 uutta työntekijää Suomeen COVID-pandemiasta huolimatta. Kasvavan kysynnän myötä tarvitsemme korkean osaamisen omaavaa työvoimaa myös tulevina vuosina, sanoo Miriam Holstein.

Lue lisää Bayerin tiedotteessa. 

Katso myös
Tiedotteet | 02.06.2021

Kemianteollisuus elpyy, mutta on vasta lähtötelineissä − veronkorotusten, velkaantumisen ja työllisyystoimien lykkäämisen tie on käyty loppuun

Blogit | 01.06.2021

Sampo Pehkonen: Pyörittävätkö Suomea yritykset vai hyvinvointivaltio?

Blogit | 05.05.2021

Sampo Pehkonen: Nousukausi, pula tai pandemia - yrityskohtaisia joustoja tarvitaan

Blogit | 30.04.2021

Sampo Pehkonen: Puoliväliriihessä päätetyt työllisyystoimet ovat olemattomia

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Viestintä
Mediayhteydet, toimialatieto ja -brändi, Kemianteollisuuden viestintävaliokunta

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi

@AaltonenSusanna