#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Työ ympäristön hyväksi kiehtoo

#Kemia100 | 04.10.2017

Riikka Timonen on ympäristötekniikan diplomi-insinööri, jolla on myös Executive MBA -tutkinto. Teknillinen ja kaupallinen koulutus on hyvä yhdistelmä nykyisessä työssä, jossa hän vastaa Kemiran vesikemikaalien markkinoinnista kunnallisille ja teollisille asiakkaille Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella.

- Markkinoinnissa on tunnettava tuotteiden tekniset ominaisuudet ja sovelluskohteet ja ymmärrettävä, minkälaista arvoa syntyy asiakkaan prosessissa ja miten tarjonta hinnoitellaan. On myös hahmotettava nykyiset ja tulevat asiakastarpeet sekä miten vastaamme niihin parhaiten.

Timosen markkinoimilla kemikaaleilla puhdistetaan jäte- ja juomavettä. Niitä käytetään myös esimerkiksi jätevedestä syntyvän lietteen käsittelyyn ja biokaasun valmistukseen.

- On kiehtovaa olla mukana bisneksessä, joka hyödyttää ympäristöä ja parantaa sen tilaa.

(Valokuva: Matti Remes) 

Katso myös
Blogit | 09.05.2019

Sami Nikander: Sähköllä iso rooli ilmastomuutoksen ratkaisemisessa ja teollisuuden investointipäätöksissä − kemianteollisuus on jo oman hiilineutraalisuustavoitteensa asettanut

Uutiset | 07.05.2019

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine palkittiin mustan hiilen vähentämisessä

Uutiset | 24.04.2019

Jätevesijärjestelmät kuntoon lokakuun loppuun mennessä - ohjeet kampanjasivulta

Uutiset | 23.04.2019

Kestomuoviset putkistot kemikaaliputkistoissa – opas ja seminaari 13.5.2019