#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Perunasta on moneksi

#Kemia100 | 24.08.2018

Suomalainen peruna on ruuanlaiton perusraaka-aine, mutta kemiallisten prosessien avulla siitä voidaan jalostaa paljon muitakin hyödyllisiä tuotteita.

Perunan sisältämistä pienistä tärkkelysjyväsistä saadaan tärkkelystä. Siitä valmistetaan muun muassa ruuanlaitossa käytettävää perunajauhoa ja paperinvalmistuksessa tarvittavaa tärkkelystä.

Perunasta voidaan jalostaa myös perunaproteiinia. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi kalanrehuissa, mikä vähentää Suomeen tuotavan soijaproteiinin ja kalajauhon tarvetta.

(Valokuva: Matti Remes) 

Katso myös
Uutiset | 13.12.2018

Finlandia-hiihto kohti hiilineutraalisuutta Lassila & Tikanojan avulla

Blogit | 11.12.2018

Sami Nikander: Hiilineutraalia tulevaisuutta ei ole ilman kemiaa

Uutiset | 11.12.2018

Orion suojelee Itämerta

Uutiset | 11.12.2018

Neste aktiivinen hiilikädenjäljen laskemisessa

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi