#Kemia100 kertoo Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi 100 tarinaa siitä, mitä hauskaa ja hyödyllistä kemia, kemian keksinnöt ja kemianteollisuudessa työskentelevät ovat tuoneet suomalaisten elämään.

Kolesteroli alas

#Kemia100 | 02.02.2017

Benecol-margariini oli ensimmäinen kasvistanoliesterin avulla kolesterolia alentava elintarvike.

Kolesterolin alentaminen on keskeinen keino ehkäistä sydän- ja verisuonisairauksia. 1980-luvun lopulla elintarvikeyhtiö Raisiossa keksittiin yhdessä Helsingin yliopiston kanssa, miten kolesterolia alentavista kasvistanoleista valmistetaan elintarvikkeisiin soveltuvaa kasvistanoliesteriä.

Benecol-margariini oli ensimmäinen kasvistanoliesterin avulla kolesterolia alentava elintarvike. Raisio on itse ja yhteistyössä Benecol-lisenssipartnereiden kanssa kehittänyt myös muita kolesterolia alentavia elintarvikkeita, joita myydään lähes 30 maassa.

(Valokuva: Raisio Oyj) 

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi